Şiddet olaylarının artmasında video oyunlarının etkisi var mı?

siddet oyunlari

Gündelik hayatımız içerisinde video oyunlarının etkisi her zaman için merak konusu olmuştur. Özellikle de son dönemlerde artan şiddet olayları ile birlikte video oyunlarının gerçekten de şiddet pompaladığı fikri giderek yaygınlaşmaya başlıyor. İşte haberimizin detayları.

ABD’de silahlı baskınları muhtemelen çok sık bir şekilde duymuşsunuzdur. Bireysel silahlanmanın çok fazla tartışıldığı bu ülkede şu an için en çok tartışılan bir diğer konu da video oyunlarının şiddet ile ilgili etkisi. Donald Trump şiddet içeren video oyunlarının ciddi oranda etkili olduğunu söylüyor. Trump bunları ifade ettikten sonra video oyun şirketlerinin hisseleri düşmeye başladı.

Video oyunlarının etkisi gerçekten büyük mü?

Eğlence Yazılımı Birliği (Entertainment Software Association) tarafından yapılan açıklamada video oyunlarının çok ciddi bir etkiye sahip olmadığı söylendi. Şiddet olaylarının artmasındaki en önemli etkenin silahlanma yasası ile ilgili olduğu da ifade edildi.

video oyunlari

Video oyunu üreten kuruluşların en fazla üzerinde durduğu konu genellikle kendi oyunlarının her ülkede oynanması oluyor. Diğer ülkelerde de bu oyunun oynamasına rağmen sadece ABD’de şiddet olaylarının artmasını genellikle yasalara bağlıyorlar. Activision, Blizzard ve diğer video oyun yayıncıları şu anda Donald Trump açıklamaları nedeniyle zor durumda.

Video oyunlarının şiddete yol açtığı düşünülmesi nedeniyle bazı ülkelerde yasaklandığını görebiliyoruz. Bazı yerlerde de bu tür video oyunları sansürleniyor. Peki sizce de video oyunları şiddet konusunda önemli bir etkiye sahip mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Bu hafta çıkacak oyunlar (12 – 18 Ağustos)