Ant-Man 3 Kapadokya’da çekiliyor!

antman

Marvel sinematik evreninin yeni filmlerinden biri olan Ant-Man’in ülkemizde çekildiği ortaya çıktı. Ant-Man 3 için tercih edilen durak ise Kapadokya oldu.

Marvel’ın yeni fazda yer alan filmlerinden Ant-Man 3’ün çekimlerinin ülkemizde sürdüğü ortaya çıktı. Üstelik Ant-Man’in yeni filmi için tercih edilen yerin de Kapadokya olduğu belirtildi. Konu hakkında bir açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ant-Man ve pek çok yabancı filmin çekimi için çeşitli girişimlerde bulunduklarını belirtti Ersoy sözlerine şöyle devam etti;

“Yabancı film yapım desteği’ adı altında, bu projelerin gerçekleşmesi için geçen sene bir yasa değişikliğine gittik, yeni bir yasa çıkardık. Dünyanın birçok ülkesinde de olan bir yasa. Yabancı prodüksiyonları ülkeye davet etmek için destek programı açıklıyorsun. Bu program kapsamında ülkenize geliyorlar. Romanya’da, Bulgaristan’da ve Arap ülkelerinde de var. Büyük bütçeli uluslararası filmler bunlar. Türkiye’ye geldikleri zaman bütçenin büyük bir kısmını da Türkiye’de kullanıyorlar. Hem sinema sektörünü desteklemiş oluyorsunuz hem de ülkenin tanıtımında kullanıyorsunuz. Buradaki prodüksiyon firmalarında Türk oyuncular da oluyor. Figüranından tutun en üst seviyedeki oyuncu da görev alabiliyor. Yerel prodüksiyon firmaları da iş yapıyorlar. En son çekilen film, 60 milyon dolarlık bütçeli bir film. Yaklaşık 10 milyon doları Türkiye’de harcanıyor. Sanayi sitesindeki ustadan tutun da oyunculara kadar birçok kişi bundan etkileniyor. Şu an ‘Ant-Man’ var, o da Kapadokya dahil birçok bölgede çekiliyor. Bunun için de ünlü film yapımcılarının Türkiye’de film çekmesini ve onların izlenimlerini diğer yapımcılarla paylaşmasını sağlamanız gerekiyor. Kanun aslında ‘gel’ kısmı için. Mesela Antalya gün ışığından en uzun süreli ve en iyi yararlanan yerlerden biri dünyadaki. Bunlar Türkiye için bir avantaj ve film sektörü için çok önemli bir konu.” dedi.

Altın Küre adayları açıklandı