Android Q 3. parti uygulamalarda da karanlık temayı aktif edecek!

Android Q

Android Q sürümü hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni Android güncellemesi ile sisteme eklenecek olan karanlık tema seçeneğinin 3. parti uygulamalarda da kullanılabileceği ortaya çıktı.

Google, Mart ayında düzenleyeceği Google I/O 2019 etkinliğinde karşımıza yeni Android sürümü ile çıkacak. Android 10 Q olacak olan bu yeni sürüm ile uzun zamandır beklenen karanlık tema seçeneğinin sisteme ekleneceği günler öncesinden sızmıştı. Bugün ise karanlık temanın 3. parti uygulamalarda da kullanılabileceği ortaya çıktı.

Bildiğiniz gibi uygulamala geliştiricileri, uygulamalarına karanlık tema seçeneğini ekleyebiliyor. Bu sayede özellikle gece saatlerinde uygulamayı koyu tonlarda kullanarak göz sağlınızı koruyabiliyordunuz.

Android Q ile uygulamalar da karalara bürünüyor

Ancak Android bu noktada büyük bir yenilik yapacak. Geliştiriciye bağlı kalmaksızın, eğer karanlık tema sistem genelinde açıksa uygulamalar da koyu renk paletine bürünecek. Örneğin; karanlık tema seçeneğine sahip olmayan Play Store ve Instagram gibi uygulamalar başarılı bir şekilde karanlık tema seçeneğine geçiş yapacak.

Google Play Store’da sahte kamera uygulaması temizliği

Android 10 Q güncellemesi 2018’in 2. çeyreğinde Pixel modelleri için geliştirici önizleme sürümü olarak yayınlanacak. Yeni API ve sistem optimizasyonları ile gelecek olan bu sürümün, güvenlik için de bir takım iyileştirmeleri de barındıracağı söyleniyor.

Android Q