Android Q sürümü bugün tanıtılıyor!

Android Q

Android Q sürümü bugün düzenlenecek olan Google I/O 2019 etkinliğinde resmi olarak tanıtılacak. Peki, Android Q ile hangi yenililer gelecek?

Google, geçtiğimiz aylarda Pixel, Pixel 2 ve Pixel 3 modellerinde Beta testlerine başladığı Android 10 sürümünü bugün resmi olarak tanıtacak. Google I/O 2019 etkinliğinde resmi olarak tanıtılacak olan Android 10 sürümünün adı da açıklanacak. Bu etkinlikte Android 10 ile gelecek olan ve henüz bahsedilmeyen yenilikler de açıklanacak.

iOS 13 güncellemesi ile gelecek yenilikler belli oldu!

İlk olarak yine Pixel modellerinin alacağı bu güncellemenin, 3. parti telefon üreticileri tarafından ne zaman sunulacağı bilinmiyor. Umarız Android 9.0 Pie sürümünde yaşanan ertelemeler bu sürümde yaşanmaz. Dilerseniz yeni sürüm ile geleceği kesinleşen yeniliklere bir göz atalım.

Android Q neler sunacak?

Android Q ile uygulamaların konum bilgilerinize erişmesine uygulamayı kullanırken ve asla olarak seçebileceksiniz. Güncelleme ile ayrıca iOS’te yer alan 3D Touch özelliği native olarak desteklenecek.

Gizlilik konusuna odaklanan Google, fotoğraf ve videolarınızın uygulamalar tarafından erişilmesi konusunda bir takım iyileştirmeler de yapıyor. Karanlık tema sayesinde sistemi komple siyah tema ile kullanabileceksiniz.

Apple tekrardan dünyanın en değerli şirketi!

Android Q ile sesli görüşmeler ve müzikler için Optus codec’i sisteme ekleniyor. Bu sayede yüksek çözünürlüklü ses çıkışı sağlanabiliyor. Google, açık kaynak kodlu AV1 codec sayesinde, medya oynatıcıda da iyileştirmeler yapıyor.

Android Q