Gece modu giriş seviyesi Android telefonlara geldi! Apple aval aval bakmaya devam ediyor!

Gece modu

Google, Camera Go uygulamasını gece modu özelliği ile güncelledi. 1 GB RAM’li Android telefonlar bile gece modunu destekleyecek.

Google, tam teşekküllü Android uygulamalarını çalıştıracak kadar güçlü olmayan düşük kaliteli Android cihazlar için Android’in bir Go sürümünü geçtiğimiz yıllarda duyurmuştu. Google, bu yılın başlarında bu cihazlar için Camera Go uygulamasını piyasaya sürdü ve Pixel’deki bazı kamera özelliklerini Portre modu da dahil olmak üzere bu cihazlara getirdi. Şimdi Google, Gece modu desteği eklemek için Camera Go uygulamasını güncelledi.

Bu özellik, Pixel cihazlarda Gece Görüşü veya diğer amiral gemisi Android cihazlardaki mod kadar güçlü olmayacak. Aşağıdaki videoda Camera Go uygulamasından bazı örnek çekimleri bulabilirsiniz.

Android Go cihazlarındaki donanım yeterince güçlü olmadığından, Google birden fazla çekim yapmak için seri fotoğraflar kullanıyor. Bunlar daha sonra daha parlak çıktı için birleştiriliyor.

Camera Go uygulaması, Nokia 1.3’te önceden yüklenmiş bir sistem uygulaması olarak lansmanını yaptı ve aynı zamanda Night Mode desteğiyle uygulama güncellemesini alan ilk cihaz olacak.

Android 12 bakın hangi özellikle gelecek!

Bunun dışında Wiko Y61 ve Wiko Y81, güncellenmiş uygulama nihayetinde önümüzdeki aylarda diğer Android Go cihazlarına sunulmadan önce güncellemeyi alacak. Ayrıca Google, HDR işlemeyi bu yılın sonlarında Android Go cihazlarına getirmeyi planlıyor.

Google’ın düşük donanımlı telefonlar için bile bu özelliği sunması çok ses getirecek. Çünkü Türkiye’de 5.000 TL bandında satılan iPhone SE 2020 modelinde bile bu özellik maalesef ki yer almıyor.