Android’den iOS’a Göç Başladı!

Androidden iOSa Goc Basladi

Dünyanın en çok kullanılan mobil işletim sistemi Android’den, yine en popüler mobil işletim sistemlerinden olan iOS’a göç başladı.

Akıllı telefonlarda işletim sistemlerinin farklılığı kullanıcılar arasında sürekli tartışma konusu olmuştur. Buna firmaların arasındaki rekabette eklenince, sürekli bir yenilik mecbur kılınıyor. Yeni gelen haberlere göre kullanıcılar iOS’a geçiş yapmaya başlamış durumda.

Android'den iOS'a Goc Basladi!

Dünyanın en popüler iki mobil işletim sistemleri arasındaki ezeli rekabette dengeler değişiyor. En çok kullanıcıya sahip olan Android işletim sisteminden, iOS işletim sistemine geçişleş başlamış durumda. Avrupa merkezli araştırma şirketi Kantar WorldPanel tarafından yapılan araştırmaya göre Android ve iOS kullanıcıları arasında Avrupa’nın beş ülkesinin Android kullanıcılarının iPhone’a yani iOS işletim sistemine yöneldiği gözlemleniyor. Aynı zamanda Apple tarafından çıkarılan son iPhone modelleri olan iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinin kullanıcılarının yüzde 33,7’si Android platformundan ilk defa iPhone platformuna geçen kullanıcılar olduğu saptanmış. Araştırma sonuçlarına göre Avrupa’nın beş ülkesinde Android kullanım oranında yüzde 3,1 miktarında azalma yaşanmış durumda.

iOS işletim sistemi kullanıcılarında ise yüzde 1,8 oranında bir artış görülüyor. Ayrıca farklı bir araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmanın sonucuna göre iOS ve Android kullanıcıları arasında iOS kullanıcılarının daha zeki olduğu belirtilmişti. Yine farklı bir araştırma şirketi iOS kullanıcıları sonuca ulaşmada beyin fonksiyonları Android kullanıcılarına göre daha hızlı ve etkili çalıştığı öne sürülmüştü.

Yapılan bu araştırmalar doğrultusunda Android’in düşüş içinde mi olduğu, Android kullanıcılarının iOS’a geçiş sebebinin ne olduğu ve daha onlarca sorunun ortaya çıkmasına neden oldu. Teknoloji ve telefon devi Apple, iPhone modeli ile yakaladığı başarıyı, her yeni sürümünde devam ettirmeyi başarıyor.

Samsung Galaxy S6 Bataryası Şişti!