Android Zirveye Ulaştı!

Android Zirveye Ulasti

Pazar payındaki düşüşüne rağmen Android mobil işletim sistemi zirvedeki yerini korumaya devam ediyor.

Araştırma şirketi Strategy Analytics tarafından yapılan araştırmaya göre Google’ın Android işletim sistemi üçüncü çeyrekte yüzde 1’lik düşüş yaşamıştı.

Android Zirveye Ulasti!

Araştırma şirketinin yayınladığı rapora göre popüler arama motoru Google’a ait olan mobil işletim sistemi Android üçüncü çeyrekte yüzde 1’lik düşüş yaşamıştı. İkinci çeyrekte yüzde 85 pazar payına ulaşan mobil işletim sistemi, üçüncü çeyrekte rekor sayıda satışı gerçekleşen iPhone 6 ve iPhone 6 Plus nedeniyle yüzde 84’e geriledi.

Strategy Analytics müdürü Neil Mawston yaptığı açıklamada Android akıllı telefon pazarında yüzde 85 oranına ulaşarak zirveyi görmüştü. Ancak bundan sonra yaşanacak süreçte pazar payını arttırmasının çok zor olduğunu belirtiliyor. Mobil işletim sisteminin yeni bir artış yaşayabilmesi için Apple’ın popüler telefonu iPhone’da ciddi bir çöküş yaşaması gerekiyor.

2014 yılının üçüncü çeyreğine ait raporda Android yüzde 84 pazar payıyla zirvede kalırken, onu takip eden iOS’un pazar payı ise yüzde 12 olarak açıklandı. Windows Phone yüzde 3, BlackBerry ise yüzde 1 oranında kaldı. Strategy Analytics tarafından yapılan açıklamaya göre önümüzdeki yıl yüzde 12 oranında artış yaşayacak olan akıllı telefon pazarında Android’in ciddi bir artış yaşamayacağı ancak gelecek yıl daha fazla Android’li cihazın satılacağı söyleniyor.

PlayStation 4, 13.5 Milyona Ulaştı!