Twitter Rekoru Türkiye’de!

Twitter Rekoru Turkiyede

Dev mikroblog sitesi Twitter’ın Şeffaflık Raporu’na göre bu yılın ilk altı ayında en çok tweet sildirme talebi istatistikleri belli oldu.

Ülkeler tarafından gelen tweet sildirme taleplerini düzenli olarak rapor halinde açıklamaya başlayan Twitter dördüncü raporunu da açıkladı.

Twitter Rekoru Turkiye'de!

Sosyal medya devi tarafından Şeffaflık Raporu adı altında yayınlanan istatistiklere göre en çok tweet sildirme talebi Türkiye tarafından gelmiş. Listede ikinci sırayı ise Fransa alıyor. 2014 yılının ilk yarısını kapsayan rapora göre Türkiye 304 hesap ile ilgili 183 tweet sildirme talebinde bulunmuş. Gelen talepler doğrultusunda mesajların silindiği de raporda yer alıyor. Bunlara ek olarak 17 hesabında askıya alındığı belirtiliyor.

Türkiye’den gelen taleplerin üçte birini mahkeme kararları oluştururken diğerlerini polis ve benzeri kurumlardan gelen talepler oluşturuyor. Raporda ülkemizi ikinci sıradan takip eden ülke ise Fransa. 112 hesapla ilgili 107 tweet sildirme talebinde bulunan Fransa 30 hesabında kapatılmasını sağlamış.

Türkiye ve Fransa’yı 32 sildirme talebi ile Rusya takip ediyor. Twitter‘ın merkezi ABD’den gelen toplam talep ise 26.

Bu rapora bakıldığında talepler bir önceki döneme göre yüzde 14 oranında bir artış yaşanarak 432’ye yükseldi.

Shadow of Mordor’dan Yeni Trailer!