Android Açık Ara Lider!

Android Acik Ara Lider

Mobil işletim sistemleri Android ve iOS cephelerinde artan satış oranları, rakiplerinin düşüşüne neden oldu.

IDC tarafından sunulan 2014 yılının ikinci çeyrek akıllı telefon sevkiyat raporuna göre Android açık ara fark atmış durumda.

Android Acik Ara Lider!

Bu yılın ikinci çeyrek yani Nisan – Haziran dönemini kapsayan süreçte 300 milyon akıllı telefonun satış işlemi gerçekleştirdiği ve sektör için önemli bir dönüm noktası olduğu belirtildi. Mobil ekosistemde Android ve iOS’un hakimiyeti her zamanki gibi dikkat çekiyor. Bu iki işletim sistemi pazarın yüzde 96.4’ünü elinde tutarken, bu payın yüzde 84.7’si ise Android işletim sistemine ait.

Geride bıraktığımız sürede Android işletim sistemi barındıran 255.3 milyon akıllı telefon satışı gerçekleşti. Geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında satışlarda ciddi bir sıçramanın yaşandığı görünüyor. Yine geçtiğimiz yılın aynı döneminde pazarın yüzde 79.6’sını elinde bulunduran Android işletim sistemi 2014 yılında bu oranı yüzde 84.7’ye yükseltmiş durumda.

iOS tarafında ise iPhone satışlarındaki oranın artmasına rağmen payının düştüğü görülüyor. Apple ikinci çeyrekte 35.2 milyon iPhone satmayı başarmış ancak işletim sisteminin pazar payı yüzde 11.7 olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde yüzde 13 gibi bir orana sahipken yüzde 1.3’lük bir düşüş yaşandığı görülüyor.

Pazarın diğer bir önemli ismi olan Windows Phone cephesinde ise hem satış oranında hem de pazar payında düşüş yaşanmaya devam ediyor. Geride kalan çeyrekte 7.4 milyon telefon satabilen işletim sisteminin pazar payı ise yüzde 2.5’te kaldı. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde 8.2 milyon cihaz satılırken pazar payı yüzde 3.4 olarak açıklanmıştı.

Google’dan HTTPS Hamlesi!


Yorumlar kapatıldı.