Android Cihazların Yüzde 20’si KitKat’a Geçti

Android Cihazların Yüzde 20si KitKata Geçti

Google tarafından yayınlanan yeni bir rapor, Ağustos ayı itibariyle Android cihazların yüzde 20.9’unun Android 4.4 KitKat sürümüne geçtiğini gösterdi.

Geçtiğimiz yıl Google tarafından kullanıcılara sunulduğu günden beri hızla yayılan ve kullanıcı sayısını her geçen gün arttırmayı başaran Android 4.4 KitKat işletim sistemi, çok yakında en çok kullanılan Android versiyonu haline gelecek gibi görünüyor. Ağustos ayının ilk günlerinde düzenlediği bir araştırmayı geçtiğimiz günlerde kullanıcılarla paylaşan Google’ın raporuna göre, Ağustos ayı itibariyle Android cihazların yüzde 20.9’unda KitKat işletim sistemi kullanılıyor.

Android_kullanımı

Temmuz ayında Android cihazların yüzde 17.9’unda kullanılanAndroid 4.4 KitKat işletim sisteminin bir ay içerisinde yüzde 3’lük bir artış göstermiş olması, işletim sisteminin ne kadar hızla yayıldığını gözler önüne sermiş oldu. Jelly Bean adıyla anılan Android 4.1 ve Android 4.3 arası işletim sistemleri ise geçtiğimiz aya oranla yüzde 2.3’lük bir düşüş yaşayarak, yüzde 54.2’ye gerilemiş durumda. Piyasaya sürülen yeni Android cihazların büyük bölümünde Android 4.4’e yer verildiği düşünüldüğünde, bu oranın önümüzdeki aylarda da düşmeye devam etmesi bekleniyor.

Eski Microsoft CEO’su NBA Takımı Satın Aldı