Android kullanıcıları tehlike altında!

android 1

Akıllı telefon sektörünün önemli isimlerinden biri olan Nokia, Android kullanıcılarını tehdit eden yazılımlar üzerine kısa bir rapor yayınladı. Yayınlanan raporda Android kullanıcılarının, çeşitli zararlı yazılımlardan ötürü ciddi tehlikelerle karşı karşıya olduğundan bahsediliyor.

Nokia, güvenlik açıklarına dikkat çekti

HMD Global bünyesinde tekrardan eski günlerine dönme hayali kuran Nokia, akıllı telefonları tehdit eden yazılımlar üzerine bir rapor yayınladı. Nokia’nın yayınladığı raporda, Android işletim sistemini kullanan telefonların, iOS kullanan cihazlara nazaran çok daha fazla tehdit altında olduğu belirtildi.

Nokia, Android işletim sisteminin daha fazla tehlike altında olmasını ise 3. parti uygulama mağazalarından indirilen yazılımlara bağlamış durumda. Google Play Protect sayesinde Google Play’deki zararlı uygulamaların çok büyük oranda azaldığı belirtiliyor.

vBuna rağmen kullanıcıların internet üzerinden buldukları APK dosyalarını indirmeleri, cihazları tehlikelere açık hale getiriyor. Özellikle Çin gibi Google Play’in yasak olduğu ülkelerde tercih edilen farklı uygulama marketlerinin, virüslerin yayılmasında da önemli roller üstlendiği belirtilmiş durumda.

Sonuç olarak, Android kullanıcılarının Google Play dışındaki diğer uygulama mağazalarını tercih etmemeleri tavsiye ediliyor. Fakat Nokia’nın bu uyarı pek de dikkate alınmayacaktır. Çünkü akıllı telefon kullanıcıları, normal şartlarda ücretli olarak satılan uygulamaları, internet üzerinden APK şeklinde para ödemeden indirebiliyor. Dolayısıyla bu tarz içeriklerin zararlı yazılımlarla kaynaştırılmış olması çok büyük bir ihtimal. Bakalım Nokia tarafından yayınlanan bu rapor sonrası kullanıcıların uygulama mağazası seçiminde ne gibi değişiklikler olacak.

Oyun odaklı Razer Phone satışa sunuldu