Nokia diğer akıllı telefon üreticilerini telaşlandırdı!

Nokia 1100

Yaklaşık iki yıl önce telefon bölümünü Microsoft’a satan firma önümüzdeki günlerde akıllı telefon sektörüne yeniden Nokia markası ile girmeyi planlıyor. Bu haber bir dedikodudan ibaret değil. Nokia CEO’su Rajeev Suri tarafından yapılan bir açıklama.

Nokia CEO’su Rajeev Suri geçtiğimiz günlerde Almanya’da bir dergiye yaptığı açıklama ile gündeme oturmuş durumda. Sizlere daha önce’de Nokia’nın kendi markası ile akıllı telefon sektörüne gireceği haberlerini vermiştik fakat bunlar sadece dedikodudan ibaretti. Şimdi ise birinci ağızdan bu dedikodular onaylanmış oldu. Nokia CEO’su Rajeev Suri açıklamasında akıllı telefon sektörüne girmek için iyi partnerler aradıklarını belirtmiş durumda. Microsoft’la anlaması gereği Nokia belli bir süre Nokia markası altında akıllı telefon çıkarmayacağını taahhüt etmişti. Bu sürenin bitmesiyle birlikte Nokia akıllı telefonları tekrar raflarda görebileceğiz.Nokia lumia 730

Nokia’nın akıllı telefon pazarına eskisi gibi kendisinin geliştirdiği ürünlerle girmesi beklenmiyor. Huawei veya ZTE gibi firmalarla yapacağı anlaşmalar ile özel ürünler ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Eski Nokia ürünlerinin aksine yeni Nokia’lar Android işletim sistemli olacak. Android popülasyonu günden güne artıyor ve bu ekosistem yerini git gide sağlamlaştırıyor. Nokia’nın da bu popülerlikten faydalanması bekleniyor.

 

Google Play virüsüne dikkat!