Android Cihazlarda Büyük Tehlike!

Android Cihazlarda Buyuk Tehlike

Dünya genelinde kullanılan Android mobil işletim sistemine sahip cihazların yaklaşık yüzde 50’si büyük bir tehlike altında.

En yüksek kullanım oranına sahip mobil işletim sisteminde ortaya çıkarılan açık, bazı ülkeleri daha fazla riske sokuyor.

Android Cihazlarda Buyuk Tehlike!

Dünyanın en geniş kullanım yelpazesine sahip mobil işletim sistemi Android üzerinde ortaya çıkarılan bir açık cihazların yaklaşık yüzde 50’sini tehdit ediyor. Ortaya çıkarılan sorun bir tarayıcının ziyaret ettiği web sitesinde çalışan bir kodun, başka bir web sitesinde de bulunması sonucu çalışmayı durdurmasından kaynaklanan bir güvenlik açığı çıkarıyor. Kötü niyetli saldırganlar tarafından bu engel kaldırılarak, kullanıcının daha önce bir web sitesinde karşılaştığı bir kodlamayı kendi kötü niyetli sitelerinden ulaşarak, kötü niyetli yazılımları çalıştırmak amacıyla kullanabiliyor.

Bu durumu bir örnek vermek gerekirse; Facebook’ta ya da Gmail üzerinde geziniyormuş hissi uyandırarak, kullanıcının hesaplarını ele geçirebiliyor ve e-postalarına ulaşım sağlayabiliyor.

SOP olarak adlandırılan açığın Android 4.4 öncesindeki sürümlerin bulunduğu tüm Android cihazlarda yer aldığı belirtiliyor. Tüm cihazların yaklaşık yüzde 75’ine denk gelmesine rağmen, kullanılan bazı üçüncü parti yazılımlar, tarayıcıları bu soruna karşı güvenli hale getiriyor. Google sorunun çözülmesi için iki yama yayınlamasına rağmen bu yamaların sunucuları güncelleme amacı taşıyor. Bu nedenle cihaz üreticilerinin de kendi telefon kullanıcılarına sorunu gidermek amacıyla gerekli güncellemeleri göndermesi gerekiyor.

Capcom Devam Oyunları İçin Şart Koydu!