Android uygulamaları kullananlar büyük tehlike altında

mobil uygulama harcamaları

Yapılan araştırmalarda Android uygulamaları kullananlar ile ilgili bazı detaylar ortaya çıktı. Eğer sizler de Android uygulamaları kullanıyorsanız büyük bir tehlike altında olabilirsiniz.

Bu hafta yayınlanan kapsamlı bir akademik araştırmaya göre 12.706 Android uygulaması büyük tehlikeler yayıyor ve Android uygulamaları kullananlar tehlikeyle karşı karşıya. Bunlar içerisinde çok büyük uygulamalar da yer alıyor. Dünya genelinden akademisyenler, araştırmalarında arka kapı erişimlerini saptayabilmek için InputScope adında bir araç geliştirdi. Yeni araç 150.000’den fazla uygulamayı inceledi.

Bazı android uygulamalarında arka kapı keşfedildi

Yaklaşık olarak 12.706 uygulamanın çeşitli türden arka kapı erişim imkanı sağladığı defalarca belirtildi. Böylece bir kez daha birçok Android uygulamasının arka kapı erişimine sahip olduğu ortaya çıkmış oldu.

Android uygulamaları kullananlar güvenlik

Popüler bir uzaktan erişim uygulaması özellikle örnek gösterildi. Yeni uygulamada bulunan ana parola sayesinde, kullanıcı telefonunu kaybettiğinde erişimi kısıtlasa bile erişimin kilidi rahatlıkla açılabiliyor. Ayrıca tüm bunlara ek olarak, yine popüler bir ekran kilitleme uygulaması, rastgele kullanıcıların parolalarını tamamen sıfır hale getirebiliyor. Yeni ekran kilidi ise kolay bir şekilde karşı kullanıcının eline geçiyor.

Skype yeni özelliklerle rekabeti artıracak

Yapılan çalışma ile ilgili en çok ilgi çeken detaylardan birisi de Samsung uygulamalarıydı. Dünyanın en büyük akıllı telefon markalarından olan Samsung cihazlarda yüklü gelen uygulamalardan 4.800 tanesi arka kapı yazılımına sahip. Sizler de Android işletim sistemi kullanan bir akıllı telefona sahipseniz, bu tür konularda dikkatli olmanızı öneriyoruz.