Android kullanıcıları için bir kötü haber daha

Yeni Android virüsü

Gün geçmiyor ki Android kullanıcılarının güvenliklerini tehdit eden yeni bir zararlı yazılım ortaya çıkmasın.

Android kullanıcıları için bir kötü haber daha. Teknoloji ve akıllı cihazlar dünyası her geçen gün daha da gelişirken, maalesef teknolojinin sunduğu bu fırsatlar bazen gölge yanlarını da beraberinde getiriyor. En son raporlar, Android cihazlarının güvenliği hakkında yeni bir tehdit olan Guerrilla virüsü konusunda alarm zilleri çaldırdı.

Google, Android uygulamalarına bir yaptırım dayatacak

Android cihazlarının güvenlik durumu yıllar boyu tartışmalara konu oldu. Google, sisteminin zayıflıklarını korumak için önlemler alsa da, Google Play Store’da kötü niyetli üçüncü taraf uygulamalar konusunda hala etkili adımlar atılmasını bekliyoruz. Bu durum, Android cihazlarının güvenliğini şüpheli bir duruma getiriyor. Geçen hafta yayınlanan bir rapor, bu sorunu daha da ciddi bir hale getirdi. Rapor, 8.9 milyon Android cihazının kötü niyetli bir yazılım tarafından enfekte edildiğini ortaya koydu. Zararlı yazılımın kimliği de belirlendi.

Yeni Android virüsü

Android kullanıcıları için bir kötü haber daha

Sophos adlı bir siber güvenlik firması, zararlı uygulamayı Guerrilla olarak tanımladı. Sophos, Guerrilla uygulamasının izini sürdü ve elde ettiği bulgular oldukça endişe vericiydi. Çünkü Guerrilla, Google Play Store’da 15 farklı uygulamanın alt yapısında yer alıyordu.

Guerrilla’nın temel eylemi oldukça basit. Uygulama içerisinde “güncelleme bildirimi” şeklinde bir arka kapı açıyor. Bu, zararlı yazılımların güncelleme görüntüsünde telefonunuza indirilmesine izin veriyor. Sonrasında indirilen zararlı yazılım, telefonunuzun pil ömrünü, performansını ve görünen reklam içeriğini olumsuz etkiliyor.

Yeni Android virüsü

Guerrilla içeren telefonlar genellikle düşük pil ömrüne ve performansa sahip oluyorlar. Kullanıcıların karşılaştığı reklamlar genellikle alakasız ve uygunsuz içerikli olabiliyor. Şu anda virüsün en yaygın olduğu ülkeler arasında Amerika Birleşik Devletleri, Meksika, Endonezya, Tayland ve Rusya bulunuyor. Türkiye’ye baktığımızda ise henüz net bir bilgi bulunmuyor. Güvenlik şirketlerinden henüz bu zararlı uygulamaların hangi markaların veya uygulamaların altında olduğuna dair bir açıklama gelmedi. Android kullanıcıları için bir kötü haber daha.

Google konum takibi yüzünden yine tazminat ödeyecek