Android için yeni bir virüs tehlikesi gündemde

android guvenlik

Son aylarda Android ve iOS işletim sistemlerini tehdit eden çok sayıda zararlı yazılım gündeme geldi. Şimdi ise Android için bir yenisi daha saptandı. Lookout’un açıkladıklarına göre çok sayıda cihaz tehlikede. Detayları haberimizde.

android-guvenlik

Android işletim sistemi özgür yapısı sebebiyle kullanıcılara büyük kolaylıklar sağlasa da kötü niyetli siber korsanlar için de bazı açık kapılar bırakabiliyor. Şimdi bir yenisi daha gündeme geldi. Geçtiğimiz aylarda Stagefright ile gündeme gelen güvenlik sorunu, bu sefer daha az sayıda kullanıcıyı etkiliyor ancak yine de büyük bir sorun.

Söz konusu zararlı yazılım Lookout tarafından paylaşıldı. Bir güvenlik şirketi olan Lookout, üçüncü parti uygulama marketlerinde büyük bir tehlikenin sinyallerini paylaştı. Bahsedilen bu zararlı yazılımın adı henüz belli değil ancak yapabileceği bazı şeyler belli. Bu virüsü temizlemenin imkansız olduğunu söyleyen Lookout, virüsten kurtulmanın tek yolunun Android ROM’unu yeniden kurmak olduğunu söylüyor. Çünkü virüs, root seviyesinde zararlar veriyor.

Android işletim sistemli akıllı telefonlara Google Play Store harici üçüncü parti uygulama marketlerinden bulaşan virüs, şimdiye kadar 20.000’den fazla uygulama saptanmış durumda. Virüs en çok Almanya ve ABD’deki Android kullanıcılarını tehdit ediyor. Türkiye ile ilgili bir bilgi henüz yok. Uygulamaların içerisinde gizlice gelen virüs, ilk etapta varlığını hissettirmiyor fakat daha sonra root seviyesinde telefonun sistem dosyalarına zarar vermeye başlıyor. Bu virüsün önümüzdeki günlerde sıkça gündeme geleceğini tahmin ediyoruz ve takipçisi olacağız.

Huawei G7 Plus duyuruldu!