Cebinizde Virüs Var Yalanı

AndVirüs

Son günlerde Android tabanlı cep telefonlarında sık sık karşılaşılan “Cep Telefonunuzda Virüs Var” tarzı uyarıların SDK’ daki bir açıklıktan yararlanıp, esas yüklenilmesi istenilen programın sakıncalı olduğu belirlendi.

Bitdefender’ ın ortaya çıkardığı, siber dolandırıcıların Android işletim sistemine sahip telefonlara yönelik geliştirdikleri yeni dolandırıcılık konusunda Android kullanıcılarını uyarıyor. Dolandırıcılar birçok yasal uygulamada bulunan, InMobi reklamlar için kullanılan bir yazılım geliştirme kitindeki açık nedeni ile reklam modülünü barındıran bir uygulamayı indirdiğinde hile ile karşılaşıyor. Alarm gibi duran reklam çubukları ortaya çıkarak kullanıcıları cihazlarının zararlı yazılımlar ile saldırıya uğramış olduğuna inandırarak, kendi temizlik araçlarını satın almaya teşvik ediyor. AndVirüs

Kullanıcıların Android akıllı telefonları ya da tabletlerinde aniden ortaya çıkan bir mesaj, kullanıcıları cihazlarının çok yavaş çalıştığına ve sebebinin de muhtemelen zararlı bir yazılım olduğuna inandırmaya çalışıyor ve cihazlarını zararlı yazılımlara karşı test etmeleri gerekliliğini söylüyor.

Bu reklama tıklayarak kullanıcıları bir web sayfasına yönlendiren reklam,  kullanıcının internetten bir temizlik aracı indirmelerini söylüyor.