Android Auto Artık Araç İçinde Telefon Kullanımına İzin Verecek

Android Auto

Android Police’ın haberine göre Google, Android Auto’ya bağlı telefonların seyir halinde kullanımlarına izin verecek. Kullanıcı baskısı işe yaramış gözüküyor.

Android Auto’ya Beklenen Değişiklik

Google’ın otomobiller için tasarladığı platform Android Auto, bildiğiniz gibi kendisine bağlanan telefonların kilidinin açılmasını engelliyor. Sürücünün seyir esnasında telefonla dikkatinin dağılmaması için konulan özellik, yolcuların da telefona erişimi kalmaması sebebiyle eleştiri alıyordu. Google, sesli komutları önerse de bitmeyen eleştirilere sonunda cevap geliyor. Artık bağlanan cihazlar kaydırarak açılma komutu ile açılabilecekler. Amerikalı şirketin uzun süredir sözü geçen özelliği inatla beklettiğini biliyoruz. Fakat görünen o ki kullanıcı baskısı bu kez galip geldi.

Google’dan yüksek derecede destek alan platform, şu anda rakiplerini hayli geride bırakmış durumda. Auto, diğer firmaların çok fazla konuya odaklanmaması sebebiyle neredeyse alternatifsiz. Bu da aslında gelişmekte olan bu pazarda Google’ın elini hayli güçlendiriyor.

Apple’dan beklenmedik App Store kararı