Android Auto ile Arabalara Sesli Asistan Geliyor

Android Auto sesli asistana kavusuyor88046 0

Google’ın arabalar için geliştirdiği eğlence ve bilgi yönetim sistemi Android Auto sesli asistan desteğine kavuşuyor. Bu destek sayesinde işletim sistemine uzaktan pek çok komut verilebiliyor. Detaylar haberimizde.

Tesla ile birlikte günlük hayatta karşılaşır olduğumuz kendi kendine giden otomobiller bir yana gelişimini sürdürürken bir yandan da araç içi eğlence sistemleri gelişmeye devam ediyor. Amerikan teknoloji devleri Google ve Apple’ın da girdiği bu sektörde iki firmada kendi ürünleriyle bulunuyor. Google tarafından geliştirilen Android Auto işletim sistemi Android temelli yapısı ve sunduğu üstün multimedya özellikleri ile dikkat çekiyor.

Google yeni yayınldığı güncelleme ile birlikte araç içi eğlence sistemi Android Auto’ya sesli asistan özelliğini ekledi. Sesli asistan özelliği ile birlikte araca eve gitmek istediğini söylediğiniz otomatik olarak navigasyon devreye giriyor ve evinize gitmeniz için gereken işlevleri yerine getiriyor.

‘Ok, Google’ Komutu Her Derde Deva

Google tüm platformlarda sunduğu sesli asistan sistemini ‘Ok, Google’ komutuyla devreye alıyor. Bu komut söylendiğinde asistan sistemi uyku modundan çıkıyor ve istenilen işlevleri yerine getiriyor. Cep telefonlarında da bulunan bu hizmet artık Android Auto destekli otomobillerde de kullanılacak. Ülkemizde çok az rastlanan Android Auto araçlara daha çok Avrupa ve Amerika’da rastlamak mümkün.

Mayıs ayında Google’ın düzenlediği geliştirici etkinliği olan Google I/O kapsamında tanıtılan sesli asistan özelliği artık herkese açık olarak kullanılabiliyor. Phonearena’nın haberine göre araca gelen yazılım güncelleme indirilip kurulduktan sonra sesli asistan hizmeti kullanılabiliyor.

Google’ın Türkiye’ye Verdiği Değer Tartışmalı

Apple’ın Siri asistanına göre çok daha ilkel olan Google Asistan himzeti Türkçe dil desteğini de sunmuyor. Apple yıllardır Türkçe olarak sesli asistan desteğini sunarken Google’ın halen ülkemizi bu hizmetten mahrum bırakması şaşırtıyor. Aynı zamanda firmanın Türkiye’ye verdiği değeri de gözler önüne seriyor. Google aynı zamanda akıllı saatler için geliştirdiği işletim sistemi olan Android Wear’ı da Türkçeleştirmedi. İşletim sistemi Türkçe olmadığı için de firmalar Androi d Wear işletim sistemine sahip akıllı saatlerini ülkemize getiremiyor.

Microsoft Hololens’e Samsung’dan Rakip!