Android One’a Marshmallow güncellemesi geldi!

android one icin android 6 0 marshmallow

Geçtiğimiz hafta düzenlenen Google etkinliğiyle birlikte Nexus cihazlara Android 6.0 Marshmallow sürümü dağıtılmaya başlandı. Şimdi ise sıra Android One’a geldi. Özel bir sürüm olan Android One güncelleniyor ve Android 6.0 Marshmallow desteğine kavuşuyor.

android-one-icin-android-6-0-marshmallow

Google’ın geçtiğimiz dönemlerde giriş seviyesi akıllı telefonlar için duyurduğu Android One projesi başarılı bir şekilde ilerletiliyor. Performans ve bütçe dostu modeller odak noktasına alınarak hazırlanan sürüm, artık daha gelişmiş olacak.

Android One sürümlü bir telefon üretilmesi için Google’ın belirlediği donanımsal standartlara uyulması gerekiyor. Yani telefon üreticileri Android One sürümlü yeni bir model üretmek için Google’dan adeta izin alıyor. Bu sayede cihazların güncelleştirme kontrolü direkt olarak Google tarafından sağlanıyor. Üreticilerin telefonu güncelleştirmesini beklemeden, Google güncellemeyi yayınlayınca tıpkı Nexus modellerindeki gibi tüm dünyaya yayılıyor.

Android One için yayınlanan Android 6.0 Marshmallow güncellemesi yaklaşık 350 MB boyutlarında. Bu güncelleme ile Marshmallow sürümünün temel ve önemli özellikleri, Android One tarafından kullanılabiliyor. İyileştirilmiş performans ve pil ömrü, Doze güç yönetimi ve geliştirilen Google Now gibi yenilikler, giriş seviyesi telefonların performansını etkilemeyecek şekilde çalışabiliyor.

USB-C, parmak izi okuma ve Android Pay gibi özelliklerin ise Android One’lı cihazlarda çalışması mümkün değil. Çünkü bu özellikleri kullanmak için bazı donanımsal parçaların olması gerekiyor.

Eğer Android One işletim sistemli bir akıllı telefona sahipseniz, Ayarlar > Cihaz hakkında > Yazılım güncelleme sekmesinde Android 6.0 Marshmallow sürümünü indirip, cihazınıza kurabilirsiniz.

10 çekirdekli işlemci Helio X20 kullanacak 5 yeni telefon!