Android 9.0 P ne zaman duyurulacak?

Android P duvar kağıtları

Google’ın Android 9.0 P sürümünü resmi olarak tanıtacağı Google I/O 2018 etkinliği için sayılı saatler kaldı. Peki, Android 9.0 P yanında Google I/O 2018’de neler tanıtılacak?

Google, her yıl olduğu gibi bu yıl da geliştiriciler için Google I/O 2018 etkinliği düzenleyecek. Google’ın yeni yazımı ve ürünlerini tanıttığı Google I/O 2018 etkinliğinde, şüphesiz ki ilgi odağı Android P sürümü olacak.

8 Mayıs tarihinde yani yarın San Francisco’da Silikon Vadisi’nde başlayacak olan etkinlikte bakalım neler tanıtılacak?

Google I/O 2018’de neler tanıtılacak?

Android 9.0 P ilgi odağı olacak!

Google I/O 2018 etkinliğinin ilgi odağı olacak olan Android P sürümü, etkinlik sonrasında ilk olarak Pixel ve Pixel 2 modelleri için çıkışını gerçekleştirecek. Bazı Nexus modellerinin de alacağı bu güncelleme, Android One kapsamında üretilen diğer telefonlara da gelecek.

Ancak 3. parti Android üreticilerinin bu güncellemeyi amiral gemisi modellerine sunması 2019’un ortalarını bulacak.

Yeni Pixel modelleri gelebilir

Etkinlikte yeni Pixel modellerinin de tanıtılması bekleniyor. Pixel 2 ile umduğunu bulamayan Google, bu yıl bambaşka bir Pixel serisi ile karşımıza çıkabilir. Ayrıca Google’ın yeni bir dizüstü bilgisayar modeli tanıtması bekleniyor. Bu dizüstü bilgisayarın Chrome OS ile çalışacağı ve Android uygulamalarını destekleyeceği söyleniyor.

iOS 13 hakkında ilk bilgiler geldi!

Yapay zekanın popüler olduğu şu son dönemi değerlendirecek olan Google, yapay zekalı yeni yazılımlarını duyurabilir. Teknoloji devi ayrıca Google Home ve Google Asistan ürünlerini yapay zeka ile donatabilir.

Android 9.0 P

Android Wear’ın adını Wear OS ile değiştiren Google’ın, akıllı saat tanıtacağı söyleniyor. Piyasayı Apple Watch‘a kaptıran Android ailesi, Wear OS hamlesi sayesinde Apple ile rekabet edecek konuma gelebilir.

Son olarak Google’ın Android Auto ve Android TV için de yeni yazılımları da duyuracağını belirtelim. Bakalım Google I/O 2018 etkinliği geliştiriciler açısından nasıl geçecek?