Google I/O 2018 etkinliğinde bugün ne tanıtacak?

Google I/O 2020

Google’ın, bugün düzenleyeceği Google I/O 2018 etkinliğinde neleri tanıtacağını sizler için bir araya getirdik. Bakalım merakla beklenen Google I/O 2018 etkinliğinde Android tutkunlarını neler bekliyor?

Google, bugün San Francisco’da Silikon Vadisi’nde Google I/O 2018 etkinliğini düzenleyecek. Geliştiricilere özel olan bu etkinlikte Google, yeni ürün ve yazılımlarını sergileyecek. Biz de sizler için etkinlikte tanıtılmasını beklediklerimizi bir araya getirdik.

Google I/O 2018’de tanıtılacak yeni ürün ve yazılımlar

Google, ilk olarak sahneye Android 9.0 P sürümü ile çıkacak. Yeni API’lar ile gelen Android 9.0 P sürümünün adı bu etkinlikte resmi olarak açıklanacak.

Etkinlik sonrasında ise Pixel ve Nexus modellerine resmi olarak güncelleme dağıtılmaya başlanacak. Diğer Android telefonlara bu güncellemenin 2019’da gelmesi bekleniyor.

Pixel 3 bugün tanıtılabilir

Android 9.0 P ile Google’ın yeni Pixel modelini tanıtması bekleniyor. Pixel 3 olarak isimlendirilecek olan bu telefon Pixel 2’de yaşanan sorunlardan ders alınarak üretilecek.

Çift kamera kurulumuna bu yıl yer vermesi beklenen Google, Pixel 3 ile yine DxOMark’ta Huawei P20 Pro’ya kaptırdığı tahtını geri alabilir.

Google I/O 2018

Snapdragon 845 yonga seti ve 4 GB RAM ile gelmesi beklenen Pixel 3, farklı bir yenilik sunarak rakibi iPhone X’a çelme takabilir.

Google, ayrıca Chrome OS ile çalışan yeni bir Chromebook modeli duyurabilir. Ancak bu modelin MacBook ile rekabet etmekten çok, Microsoft’un Surface modeline rakip olması bekleniyor.

Google’ın Android Auto ve Android TV için de yeni yazılımları da duyuracağı söyleniyor. Ancak bunlar için henüz bir bilgi bulunmuyor.

Google Asistan Türkçe dil desteğine kavuşabilir

Android Wear‘ın adını Wear OS ile değiştiren Google’ın, akıllı saat tanıtacağı söyleniyor. Piyasayı Apple Watch’a kaptıran Android ailesi, Wear OS hamlesi sayesinde Apple ile rekabet edecek konuma gelebilir.

Yapay zekanın popüler olduğu şu son dönemi değerlendirecek olan Google, yapay zekalı yeni yazılımlarını duyurabilir. Teknoloji devi ayrıca Google Home ve Google Asistan ürünlerini yapay zeka ile donatabilir.