Andımız’ı bilmeyen çocuklar gündem oldu

cocuk bilgisayar

Gün geçmiyor ki sosyal medyada yeni bir viral içerikle daha karşılaşmayalım. Bu sefer de Andımız’ı bilmeyen çocuklar sosyal medyada gündem oldu.

Sosyal medyada son günlerde popüler olan içeriklerden birisi de Öğrenci Andı’nı bilmeyen çocuklar. Aslında bu video komik değil. Ağlanacak halimize güldüğümüz bir video.

Bir neslin avazı çıktığı kadar bağırarak okuduğu Andımız şu anda tarihin tozlu raflarına karışmak üzere. Zaten sosyal medyada viral olan çocuklar da bu durumun en büyük ispadı.

Dahası videodaki çocuğun Andımız’ı oku denildiğinde “andı ne lan” demesi apayrı bir konu başlığı. Bu çocuklar Andımız’ı ezberlemek şöyle dursun, ismini bile bilmiyorlar. Ne olduğundan bir haberler. Bu aslında onların değil, hepimizin ayıbı.

Andımız’ı bilmeyen çocuklar gündem oldu

Dilerseniz bahse konu bu videoya aşağıdan göz atabilirsiniz.

Videoda da görüldüğü üzere çocuklardan birisi Andımız sorulduğunda Mustafa Ceceli’nin Bedel isimli parçasını söylemeye başlıyor. Tamam Andımız’ı bilememek anlaşılabilir birşey. Fakat bunun yerine Bedel’i söylemek apayrı bir olay.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Andımız’ın okunup okunmayacağı hala tartışılan bir konu. Son olarak olay Danıştay’a taşınmıştı. Geçtiğimiz günlerde karar sızdırılmış ve büyük tepki çekmişti.

Şimdi kesin kararın açıklanması bekleniyor. Sonrasında ne olacağı ise şimdilik muamma diyebiliriz. Sonuç olarak bekleyip göreceğiz. Bakalım Andımız tekrardan ilkokullarda okunmaya başlayacak mı? Bunu zaman gösterecek.

Tinder kullanıcıları eşleşme geçmişlerine bakabilecekler