Facebook’taki Çocuklar Hakkında İlginç Karar

Facebook logo 2

Facebook’ta sahte hesap açan iki çocuğun başlattığı süreç, çocukların sosyal medya üzerindeki eylemlerinden ailelerin sorumlu tutulmasıyla sonuçlanabilir.

Hükümet birimleri ve internet firmaları arasında süregelen güvenlik ve denetleme tartışmaları hız kesmeden devam ederken, ABD’de açılan yeni bir dava bu tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı. ABD’de görülen bir dava sonrası çocukların Facebook‘taki aktivitlerinden dolayı ailelerini sorumlu tutan mahkeme, sosyal medyada yeni bir yasal uygulamanın başlaması için de ilk adımı atmış oldu.

Facebook_DG

Tüm bu yasal süreci ve tartışmaları başlatan ise Amerikalı iki yedinci sınıf öğrencisi oldu. Dustin Athearn ve Melissa Snodgrass adındaki bu iki öğrenci, sınıf arkadaşlarıyla dalga geçmek için sahte bir Facebook hesabı açtı ve bu hesap üzerinden hakaret içeren yorumlar yaptı. Bu durumun ortaya çıkmasının ardından çocuklar okul tarafından cezalandırılmış olsa da bahsi geçen Facebook sayfası aylarca aktif kaldı. Wall Street Journal’ın haberine göre işte tam da bu sebepten dolayı mahkeme tarafından suçlanan aileler, aradan geçen sürede çocuklarına bu sayfayı kapattırmadıkları için cezai yaptırımla karşılaşabilir.

BlackBerry Classic Özellikleri ve Görüntüleri Sızdırıldı