Okullar kapanacak mı? Cumhurbaşkanı açıkladı!

amerikada okullara yazilim dersi

Geçtiğimiz gün gerçekleşen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı açıklamalarda bulundu. Peki okullar kapanacak mı? İşte bu sorunun yanıtı.

Şu anda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de zor bir süreçten geçiyor. Bu süreç içerisinde en çok merak edilen konulardan birisi de okulların durumu.

Yaklaşık olarak 15 gün önce gerçekleşen kabine toplantısında okulların illerin durumuna göre açılacağı belirtilmişti. Her 15 günde bir risk haritasının güncelleneceği ve buna göre adımlar atılacağı dile getirilmişti.

Geçtiğimiz gün yapılacak toplantının ardından bazı illerin risk durumunun değişeceği düşünülüyordu. Bu bağlamda tüm Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına kilitlendi.

Okullar kapanacak mı? Cumhurbaşkanı açıkladı!

Cumhurbaşkanı kabine toplantısı sonrasında halka seslendi. Erdoğan yaptığı açıklamada mevcut tedbirlerin, herhangi bir değişiklik yapılmadan aynen uygulanmaya devam edeceğini dile getirdi.

Yani 15 gün önce açıklanan kararlar hala geçerli diyebiliriz. Bu kapsamda okulların kapanması gibi bir durum da söz konusu değil.

Zaten hali hazırda yüksek riskli illerde ilkokul seviyesindeki sınıflar (1,2,3,4) ve 8. – 12. sınıflar yüzyüze eğitim görüyorlar. Ayrıca meslek okullarındaki uygulamalı dersler de yüzyüze eğitim kapsamında veriliyor.

Eğer vaka sayılarındaki artışlar devam ederse önümüzdeki süreçte yeni bir planlama yapılabilir. Fakat şimdilik okulların kapanmasıyla ilgili bir durum söz konusu değil. Genel kanı bu dönemin mevcut şekilde sona ereceği yönünde. Çünkü Nisan ile birlikte vaka sayısının da düşmesi bekleniyor.

15 Mart vaka sayısı açıklandı