Amerika’dan yeni Huawei kararı

Xiaomi vs ABD savaşı

Amerika Çin’in en büyük akıllı telefon üreticisi olan Huawei’nin üzerine oynamaya devam ediyor. Huawei artık ciddi anlamda zor durumda.

Son yıllarda ABD ve Çin arasında patlak veren ticari gerilimden en çok zarar gören şirketler arasında Huawei’nin de olduğu inkar edilemez. Zira ABD hiçbir Çinli üreticiye yapmadığı baskıyı Huawei’ye uyguladı. Elbette bunda Çinli üreticinin telekomünikasyon alanında çok fazla güçlenmesinin de önemli bir rolü bulunuyor.

Özellikle Huawei’nin 5G tarafında pek çok Avrupa ülkesiyle anlaşması ABD’nin planlarını alt üst etti. Trump hükümeti de Çinli üretici durdurmak için farklı yollara başvurma kararı aldı. Peki bundan sonra ne olacak?

Huawei bünyesindeki onlarca şirket banlandı!

Bilindiği üzere Trump hükümeti Amerika merkezli şirketlerin Huawei’yle ticaret yapmasını yasaklamıştı. Lakin Çinli üretici bu yasağı kendisine bağlı farklı şirketlerle delmeyi başardı. Amerika hükümeti Çinli şirkete bağlı alt şirketleri tespit ettiğini ve bu şirketlerin de ticaret yasağına dahil edileceğini yani banlanacağını açıkladı.

huawei

Sızdırılan bilgilere göre Huawei, 21 ülke üzerinde 38 farklı şirketle Amerika ambargosunu delmeyi başarmış. Elbette bu belgelenen sayılar. Belki de Çinli üretici ABD üzerinden ticareti çok daha fazla şirket ile gerçekleştiriyor olabilir.

Amerika tespit edilen şirketlerin önümüzdeki günlerde ticaret yasağına dahil edileceğini bildirdi. Görünen o ki Trump hükümeti, Huawei’yi ciddi anlamda köşeye sıkıştırmak istiyor. Bakalım bu işin sonu nereye varacak? Bekleyip göreceğiz.

Galaxy Note 20 Ultra sağlamlık testinde