Huawei 2019’da 260 milyon telefon satacak!

huawei 3

Geçtiğimiz aya kadar Google’ın Android lisansını iptal etmesi nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Huawei için rüzgar tersine dönmüş durumda. Çinli üretici 2019 hedeflerini aşacak gibi görünüyor. İşte detaylar.

ABD – Çin arasında patlak veren ticaret savaşında en büyük yarayı Huawei ve ZTE gibi dünyanın önde gelen akıllı telefon üreticileri almıştı. Trump hükümeti bahse konu iki firmaya çeşitli yaptırımlar uygulama kararı almış ve telafisi mümkün olmayan maddi hasarlar vermişti.

Daha birkaç ay öncesine kadar Huawei’nin Android lisansı iptal edilmiş, Qualcomm, Intel, ARM ve Broadcom gibi firmalardan da ticari yaptırım kararı çıkartılmıştı. Neyse ki Trump’ın geri adım atmasıyla herşey tatlıya bağlandı. Çinli üreticinin Android lisansı geri iade edilirken, diğer ABD merkezli üreticiler de ticari ilişkilerine kaldıkları yerden devam kararı aldılar.

Çinli üretici tekrardan zirve yolunda!

Görünen o ki yaşanan bu olumlu gelişmeler Çinli üreticinin satış rakamlarına da yansımış durumda. Şirkete yakınlığıyla bilinen analistlerden Guo Minghao, önümüzdeki dönemde akıllı telefon satışlarında Çinli üreticinin beklentileri aşacağını iddia etti.

Şirket içerisindeki genel beklentinin 250 milyon cihaz olduğuna dikkat çeken Minghao, görünen tablonun bu rakamın üzerinde olduğunu ve yıl sonu 260 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleşmesinin olası olduğunu iddia etti.

Sonuç olarak bekleyip göreceğiz. Eğer Trump hükümetinden yeni bir ambargo daha gelmezse Çinli şirket 2020’yi çok daha iyi bir noktada bitirebilir.

Asus ROG Phone 2 canlı canlı görüntülendi