AMD Intel rekabeti daha da kızışıyor!

amd ryzen 5000 islemci

Dünyanın en önemli işlemci markalarından biri olan AMD, son çeyrekte pazar payını arttırarak en büyük rakibi Intel’e önemli bir göz dağı vermiş oldu.

AMD Intel rekabeti daha da kızışıyor! İşlemci dünyasında kartlar yeniden dağıtılıyor. Yakın zamana kadar sektörün tartışmasız lideri konumunda olan Intel’in koltuğu yavaş yavaş sallanmaya başlıyor. Üstelik sektörün geneli için de üst üste yaşanan bir düşüş trendi söz konusu.

AMD Intel

Bir araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmaya göre, işlemci sektörünün genelinde %30’a varan oranda bir düşüş söz konusu. Açıkçası normal şartlar altında böylesine büyük bir sektör için inanılmaz bir oran. Bununla birlikte, otoritelerin geneli piyasanın COVID-19 nedeniyle fazlasıyla şiştiğini ve bu nedenle de düşüşün aslında normal olduğunu söylüyor.

AMD Intel

Öte yandan sektörün tüm aktörleriyle birlikte düşüş yaşadığını söylemek hiç de doğru olmaz. Çünkü AMD, hem bir önceki çeyreğe göre hem de geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre gelirlerini hatırı sayılır oranda arttırdı.

AMD Intel rekabeti daha da kızışıyor!

Araştırma şirketinden gelen bilgilere göre, masaüstü kategorisinde pazar payını %18,3’e çıkartan AMD, diz üstü pazarında ise %22,5’lik pay oranını görmeyi başardı. Öte yandan AMD’nin genel işlemci piyasasındaki payının da %27,7’ye ulaştığını söyleyelim ki bu oran AMD tarihinin gördüğü en yüksek pay.

AMD Intel

Tabi ekonominin olağan bir sebep sonucu olarak, bir tarafın pazar payı artıyorsa masanın diğer ucunda oturan taraf veya tarafların pazar payı düşüyor demektir. Tabi ki bu masada oturan en önemli isimse, sektörün ağır topu konumunda olan Intel. Yani AMD’nin arttırdığı her bir pay aslında Intel’den gidiyor demektir. Hal böyle olunca da, Intel’in bu duruma nasıl bir tepki göstereceği büyük merak konusu.

Operation Mincemeat filmi hakkında ilginç iddia