Operation Mincemeat filmi hakkında ilginç iddia

Operation Mincemeat 1

Operation Mincemeat oyuncuları Colin Firth ve Matthew Macfadyen’in çok önemli bir ortak rolü var: Bay Darcy.

Operation Mincemeat filmi hakkında ilginç iddia! Firth, 1995 tarihli Gurur ve Önyargı’nın TV uyarlamasında Jane Austen’in romantik kahramanını canlandırırken (ve manevi olarak Bridget Jones serisindeki benzer rolü), Macfadyen de Austen romanının 2005 film versiyonundaki mesafeli Bay Darcy’yi oynamıştı.

Operation Mincemeat filmi

Peki yönetmen John Madden, 11 Mayıs’ta Netflix’te yayınlanan İkinci Dünya Savaşı’nda geçen Operation Mincemeat’ı yaparken kasıtlı olarak mı Darcy’yi ikiye katladı? Hayır. Aslında, Madden bağlantıyı ancak İngilizlerin bir ceset ve bazı sahte belgeleri Almanları Müttefiklerin Sicilya işgali konusunda kandırmak için nasıl kullandığını ayrıntılarıyla anlatan gerçek olaylara dayalı filmde oynayan iki erkek başrol oyuncusuyla birlikte yayınladıktan sonra fark etti:

“Tabii bunu baştan beri biliyordum, diyebilmeyi çok isterdim. Ama  kesinlikle fark etmedim.”

Operation Mincemeat filmi

Operation Mincemeat filmi hakkında ilginç iddia

Aslında Madden, her ikisinin de, operasyonu yürüten ikili Ewen Montagu ve Charles Cholmondeley rolleri için mükemmele oldukça yakın olduğunu düşünmesine rağmen, neredeyse iki oyuncuyu da seçmeyecekti.

Yönetmen, Firth ile Shakespeare in Love filminde çalışmıştı, ancak başlangıçta 61 yaşındaki aktörün Montagu’yu canlandıramayacak kadar yaşlı olduğunu düşünüyordu.

Operation Mincemeat filmi

Madden, “Yönetmenler gerçek yaşlara takılıp kalıyor” diyor. “Hikayeyi olabildiğince doğru anlatmak zorunda hissediyorsun, ama o dünyanın içinde sıkışıp kalıyorsun. Her zaman Colin Firth’ün Montagu’yu oynamak için mükemmel bir oyuncu olduğunu düşünürdüm ama Colin teknik olarak daha yaşlı olduğu için bu seçim bir süre ertelendi. Aslında, bu biraz alakasız çünkü o zamanlar 41 yaşındaki bir adam olan Montagu, o noktada daha çok 61 gibi görünüyordu.”

SpaceX Starlink uydu interneti artık 32 ülkede mevcut