Apple’da yaprak dökümü başladı

Siri

Apple’da yaprak dökümü yavaştan başladı. Sesli asistan Siri’yi geliştiren ekipte yer alan ve Siri’nin kurucularından olan Tom Gruber, Apple’dan ayrılma kararı aldı. Peki, öksüz kalan sesli asistanın akıbeti ne olacak?

Apple, elindeki mühendisler ile yollarını ayırmaya devam ediyor. iPhone 4S modeli ile hayatımıza giren ve piyasada rakipsiz olduğu söylenen sesli asistan Siri‘yi geliştiren ekip kısa süre önce dağıtılmıştı. Şimdi ise sesli asistanın kurucuların olan Tom Gruber de Apple’dan ayrılma kararı aldığını açıkladı.

Siri’nin son kurucusu da ayrılıyor!

Sesli asistanın son geliştiricisi olarak Apple’da çalışan Tom Gruber, Apple’dan fotoğrafçılık ve okyanus koruması ile ilgili kişisel çalışmalarını gerçekleştirmek amacı ile ayrılacak. Boş kalan koltuğa ise John Giannandrea’nın getirilmesi bekleniyor. Peki, John Giannandrea kimdir?

John Giannandrea, Google’ın yapay zekadan sorumlu eski yöneticisiydi. John Giannandrea’nın yakında Apple’da özdevinimli öğrenme ve yapay zeka stratejisinden sorumlu yönetici olarak işe başlayacağı dile getiriliyor.

Eski iPhone modelleri aktif edilemeyecek!

John Giannandrea, doğal konuşma sesini hala tam anlamıyla algılayamayan sesli asistanı geliştirmesi bekleniyor. Rakipsizken her şey Apple için çok güzeldi. Ancak Alexa ve Google’ın da işin içine girmesi Cupertinolu firmayı biraz korkutmuşa benziyor. Bakalım Apple’ın sesli asistanı, 2019 tanıtılacak olan iOS 13 ile daha farklı özelliklere sahip olacak mı?

Siri