Amazon yeni bir puanlama sistemi getiriyor

Amazon gelecek yıl kendi web sitesi aracılığıyla Hyundai satışına başlayacak

Amazon yeni bir yıldız derecelendirme sistemini test etmeye başladı. İşte tüm detaylar.

Yeni sistem, alıcıların ürün seçerken işlerini zorlaştıracak. Güvenilir bir kaynak olan Android Police, deneysel sistemi şirketin Hindistan’daki mobil uygulamasında, Almanya’daki web sitesinde ve Almanya’dan erişildiğinde küresel web sitesinde tespit etti. Yayının ABD web sitesinde gördüklerini gözlemleyemedik, ancak kafa karıştırıcı olacağı kesin. Zira ürünün puanı 5 yıldızlı puanların yüzdesi olarak gösterilecek. Test özelliğinin aktif olmadığı bir hesapta ise ürünün aldığı yıldız sayısı ve ürün inceleme yorumları görülüyor.

Amazon çalışanları ofis hayatına geri dönüyor

Her iki durumda da tek bir sarı yıldızla temsil edildiğinden, insanlar bir ürünün ortalama puanının 5 mi yoksa 3,5 mu olduğunu bir bakışta anlayamayacak. Bu da çoğu kafa karışıklığına yol olacak. Yeni sistem yalnızca 5 yıldızlı puanların yüzdesini gösterdiğinden, bir ürünün şu ana kadar kaç yorum aldığı da hemen görülmeyecek. Yayının belirttiği gibi, bu da satıcıların potansiyel alıcıları kandırmasını kolaylaştırıyor.

Bununla birlikte, Amazon derecelendirme dökümünü ve ayrıntılarını tamamen kaldırmadı. Bir ürünün yalnızca ortalama puanına değil, aldığı inceleme sayısına bakan potansiyel alıcılar, ürün sayfasında puan dökümünü görmek için tıklayabilir. Bir Amazon sözcüsü, şirketin arama sonuçlarında derecelendirmeleri göstermenin yeni bir yolu üzerinde bir deney yürüttüğünü doğruladı. “Mümkün olan en iyi alışveriş deneyimini sağlamak için müşteriler adına her zaman yenilikler yapıyoruz” dediler.

Panasonic Toughbook FZ 40 inceleme: Zorlu şartlar için tasarlandı!