Redmi Note 11 inceleme

g e4wtw

#İŞBİRLİĞİ

Redmi Note 11 ailesi, Android tarafında yeni bir seçim yapmak isteyen kullanıcılara pek çok seçenek sunuyor. Bu videomuzda bahsedeceğimiz Note 11, ailenin en uygun fiyatlı modeli olarak ön plana çıkıyor. Özellikle küçük elli kullanıcılar için sevindirici bir tarafı ise, 6.43 inç ekranla geliyor olması. Tabii hoşunuza gidebilecek başka özellikleri de var.

Redmi Note 11, yıldız mavisi, alacakaranlık mavisi ve grafit grisi olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle geliyor. Biz, ürünün yıldız mavisi rengini deneyimledik ve plastik arka yüzey, ışık altında güzel detaylar ortaya çıkarıyor.

Ürünün beraberinde koruyucu şeffaf kılıf da geliyor. Böylece daha sağlam ve temiz kullanımlar gerçekleştirebilirsiniz.

179 gram ağırlıktaki ürün, 8.09mm kalınlıkta. Ürünün çok da ince olduğunu söylemek güç, ancak ağırlık değeri ve yanlardan yumuşatılmış hatları itibarıyla tek elde kullanıma uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Telefonumuz, Type-C bağlantı noktasına ve 3.5mm kulaklık girişine sahip. Type-C bağlantı noktası, kolay ve performanslı bağlantı için önemli. Öte yandan artık çoğu telefonda 3.5mm kulaklık girişini göremiyoruz. Bu bağlamda Note 11’deki detayın ilgi çekici olduğunu belirtelim.

Redmi Note 11 inceleme

Redmi Note 11, 6.43 inç değerde, Amoled ekrana sahip

90Hz değere kadar tazeleme sunabilen ekran, akıcı görüntüleme yapabiliyor. Günümüzde çoğu orta seviye telefonda bu değeri göremiyoruz, bu sebeple de Redmi’nin güçlü bir adım attığı ortada.

FHD+ çözünürlük sunan ve dış mekân kullanımlarında dahi iyi bir parlaklık düzeyi sunabilen ekran, tahmin edeceğiniz üzere gelişmiş bir okuma moduna da sahip. İster bir şeyler okuyun, ister bir şeyler izleyin, bir şeyler oynayın…

Telefon, Snapdragon 680 çipsetinden gücünü alıyor

6nm üretim süreciyle hazırlanan ürün, 2.4GHz değerine kadar çalışma hızını sunabiliyor. Buna ek olarak telefonda 4GB RAM ve 128GB dahili depolama değerleri var. LPDDR4X ve UFS2.2 teknolojileri sayesinde de dosya kopyalama ve uygulama çalıştırma tarafında iyi performanslar mümkün oluyor.

Peki ya hafıza miktarını artırabilir miyiz diye soruyorsanız, evet, 1TB değerine kadar bu imkân sunuluyor.

Android 11 işletim sistemi bulunduran telefon, kullanımı kolay bir arayüze sahip. Öte yandan, üründe ön yüklü olarak Facebook, Spotify, TikTok ve PUBG gibi popüler markalar ön yüklü olarak geliyor. Tabii cihazın önümüzdeki aylarda yeni sistem sürümü güncellemesi almasını da beklediğimizi söylemeliyiz.

Cihazda Angry Birds 2 gibi renkli görsellere ve gelişmiş fiziksel detaylara sahip bir oyunu rahatlıkla oynayabildik. PUBG ve Call of Duty gibi popüler online oyunları da yeterli performansta deneyimleyebileceğinizi belirtelim.

Redmi Note 11 inceleme

Redmi Note 11, arka tarafta dörtlü kamera sistemiyle geliyor: 50+8+2+2MP olmak üzere.

50MP ana kamera, f1.8 açıklık değerine sahip. Ultra geniş açılı kamera ve makro kamera sayesinde manzara ve yakın plan çekimler yapabiliyorsunuz. Deneyimlerimiz itibarıyla, özellikle gün ışığında, fotoğraf tarafında iyi sonuçlar veriyor. Video tarafında yüksek beklentiniz olmamalı, zira 1080p 30FPS video çekim değeri sunuluyor.

13MP değerdeki ön kameranın da sosyal medyada paylaşacağınız selfie’ler ve iyi ışıklı ortamlardaki görüntülü görüşmeler için yeterli performans sunduğunu söyleyebiliriz.

Note 11 akıllı telefon, 5000mAh pile sahip

5000mAh pil, gündelik kullanımda, internet bağlantısını çok ön plana alarak kullanım gerçekleştirmediğinizde 2 günlük deneyim anlamını taşıyor. Yoğun kullanımda ise tek şarj ile bir günü çıkarabilirsiniz.

Ürün, beraberinde gelen 33w hızlı şarj adaptörüyle 80 dakikada tamamen şarj olabiliyor. Bu da artı bir değer, zira bu düzeyde hızlı şarj özelliğini göremediğimiz amiral gemisi modeller de var.

Redmi Note 11, Xiaomi Türkiye’nin resmi websitesinde, an itibarıyla 5099TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

OMIX, ‘Teknolojiyi Mixleyen‘ yeni ürünlerini tanıttı!