iPhone X, 549 TL’ye Türkiye’de satışta, ama…

iphone

iPhone X, resmi çıkışına az bir süre kala teknoloji gündemini meşgul etmeyi sürdürüyor. “Face ID sensörü sorunlu mu?” ve “Üretim süreci sebebiyle çıkışı ertelenecek mi?” gibi söylenti haberlerle sık sık adından söz ettiren ürün, 3 Kasım itibarıyla resmen satışta olacak. Telefonu ülkemizde de bekleyenler var. iPhone X’in Türkiye başlangıç fiyatı 6.099 TL. Fakat şimdiden birçok online satış sitesinde çeşitli satış ilanları verilmeye başlandı bile.

549 TL fiyata iPhone X mi olur?

Tabii ki olmaz. Bahsettiğimiz gibi iPhoneX’in ülkemizde 6.099 TL’lik satış fiyatı etiketi var ve bu “başlangıç fiyatı” sadece. Eğer 64 değil de 256 GB’lık versiyonu tercih ederseniz, 6.899 TL ödemeniz gerekiyor. Bu da yaklaşık 5 tane asgari ücret toplamı demek.

Güvenilir satış kanallarını tercih edin

Resmi çıkış dönemi henüz başlamasa da birçok satış sitesinde iPhone X ilanları görmek mümkün. Tabii bu ilanların ne kadarı gerçek iPhoneX odaklı, orası muamma.

Aşağıdaki görselden de görebileceğiniz üzere, 549 TL fiyat etiketiyle satılan bir iPhoneX telefon görüyoruz. Üstelik işletim sistemi tarafında da Android 7.0.1 var ve 4G destekli.

iPhone X, 549 TL'ye Türkiye'de satışta, ama...
iPhone X, 549 TL’ye Türkiye’de satışta, ama…

Öncelikle, bunun gerçek bir iPhone X olmadığını belirtelim. Zira iPhone’larda Android değil, iOS işletim sistemi olur ve bu sistemi yalnızca Apple firması geliştirir. Ülkemizde “Daha uygun fiyata alayım” düşüncesiyle çok sık hareket ediliyor. Bu yüzden de replika, yani orijinal ürünün taklidi olarak hazırlanan ve daha düşük teknik özelliklere sahip telefonlarla karşılaşıyor. Zaman zaman bu tip ürünlerle ilgili televizyonlarda reklamların yapıldığını da görüyoruz. Mağdur olanlar ise, genellikle ana haber bültenlerine konu oluyor.

Öte yandan, fiyatları 7300 TL ile 10 bin TL arasında değişen birçok iPhoneX ilanı görebilmek mümkün. İlanlarda farklı bellek ve renk seçenekleri de var. Bizim tavsiyemiz ise, ürünün resmi çıkışını beklemeniz ve resmi Apple mağazasına giderek bu telefonu almanız. Çünkü istenen paralar hiç de az değil. Tabii gerçekten bir iPhoneX sahibi olmak istiyorsanız.

iPhone X, 549 TL'ye Türkiye'de satışta, ama...
iPhone X, 549 TL’ye Türkiye’de satışta, ama…

Assassins Creed Origins, bekleneni yaptı


Yorumlar kapatıldı.