Amazon teslimat şeklini değiştiriyor

Amazon işten çıkarımlara devam ediyor

Amazon, iklim hedeflerine doğru daha fazla ilerleme kaydetmek üzere ilk kez İngiltere’de kargo e-bisikletiyle ve yürüyerek paket teslimatı hizmeti sunmaya başladı.

Amazon teslimat şeklini değiştiriyor. Şirket, Londra’nın merkezinde bir mikromobilite merkezi açtı. Şirket, yürüyüşçüler ve e-bisikletlerin Hackney’deki merkezden yılda bir milyondan fazla teslimat yapacağını söylüyor. Bu yolculukların binlerce kamyonet teslimatının yerini alacağını iddia ediyor.

Başlangıçta, e-bisikletler ve yaya kuryeler, şehrin ultra düşük emisyon bölgesinin (ULEZ) onda birinden fazlasında hizmet verecek. E-bisikletler ve tamamen elektrikli araçlar, Londra Tıkanıklık Ücreti ve ULEZ ücretlerinden muaf, bu nedenle Amazon ve teslimat ortakları bunları ödemek zorunda kalmayacak.

Amazon, kuantum ağ araştırmaları için bir merkez açıyor

Amazon, önümüzdeki aylarda İngiltere’de daha fazla e-kargo dağıtım merkezi açmayı planlıyor. Ülkede halihazırda 1.000’den fazla elektrikli dağıtım kamyoneti bulunuyor. Bu yılın başlarında şirket, dizel kamyonların yerine İngiltere filosuna beş adet tam elektrikli ağır vasıta ekledi.

Amazon, e-bisikletle ve yürüyerek teslimat yapmaya başladı

Amazon teslimat şeklini değiştiriyor

Bu, Amazon’un kargo e-bisikletlerini ilk kullanışı değil. Euronews, bunların Fransa’da beş şehirde ve Almanya’da yedi metropolde teslimat için kullanıldığını belirtiyor. Ayrıca şirket İtalya ve İspanya’da elektrikli scooter kullanıyor. Geçen Kasım itibariyle şirket, Paris’teki teslimatların üçte ikisini e-bisikletler, yaya kuryeler ve elektrikli kamyonetler ile gerçekleştiriyordu.

amazon prime day

Amazon, Gönderi Sıfır projesi kapsamında, 2030 yılına kadar net sıfır karbon emisyonlu paketlerin %50’sini teslim etmeyi hedefliyor. İklim Taahhüdü kapsamında 2040 yılına kadar net sıfır karbon olmasını bekliyor.

Şirket ayrıca 2025 yılına kadar faaliyetlerini tamamen yenilenebilir enerji üzerinde yürütmeyi planlıyor. Yıl sonuna kadar Manchester, Coalville, Haydock, Bristol ve Milton Keynes’deki tesislerine 30.000’den fazla ek güneş paneli kuracak. Amazon’un Birleşik Krallık’ta 18 yerinde güneş enerjisi projesi var ve bu sayıyı 2024’e kadar ikiye katlamak için çalışıyor.

Apple Watch Series 8 özellikleri ile şaşırtıyor