Amazon Zeplin ile Ticarete Girebilir

zeppelin 005 1482993709

İnternet devi Amazon yeni bir patent aldı. Aldığı patent ile birlikte siparişleri teslim etmek için Zeplin kullanacak olan firma ilginç bir yöneteme başvurmuş durumda. Amazon hem Zeplin hem de drone’ları birlikte kullanacak. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Amerikan merekezli e-ticaret devi Amazon dünya çapındaki internet alışverişinin önemli bir kısmını elinde barındırıyor. Firma hem bir e-ticaret sitesi olarak çalışıyor hem de farklı ürün ve hizmetler geliştiriyor. Kendi tablet ve telefonuna hatta akıllı ev asistanına sahip olan firma Netflix’e rakip olarak çıkardığı bir film servisine de sahip. Ülkemize de uzun zamandır gönderim yapan firma geçtiğimiz aylardan itibaren Amazon.de sitesi üzerinden Türkçe olarak da hizmet vermeye başlamıştı.

Firmanın özellikle Amerika ve Avrupa’da birkaç dakikada teslim etmek istediği pek çok siparişi bulunmakta. Bu siparişlerin teslim edilebilmesi için geçtiğimiz günlerde drone kullanan ve bu işlemi başarıyla tamamlayan firma gözünü daha büyük bir hedefe dikmiş durumda. Aldığı yeni patent ile birlikte zeplin kullanarak teslimat yapacak olan firmanın izleyeceği yöntem ile ilginç.

Zeplinden Drone’a Drone’dan Eve

amazon-zeplin

Alınan patent incelendiğinde firmanın doğrudan zeplinler ile gönderim yapmayacağı görülüyor. Firma zeplin kullanarak doğrudan teslimat yapmayacak. Zeplinleri kullanarak gönderim süresini kısaltacak. Zeplinler siparişlerin yoğun olduğu bir bölgeye giderek havada kalacak. Drone’lar ise zeplinden aldığı ürünleri sahiplerine ulaşatıracak. Bir nevi mobil depo olarak çalışacak sistem sayesinde siparişlerin teslim süresi oldukça kısalacak. Örneğin bir maç sırasında artan siparişi karşılayabilmek için zeplin havalanarak siparişlerin yoğunlaştığı bölgeye gidecek. Siparişlerin yoğun olduğu bölge üzerinde bekleyen zenplinlerden de drone’lar gelecek ürünlerini alacak ve sahiplerine ulaştıracak. Bu sayede sadece birkaç dakika içerisinde ürünler sahiplerine ulaştırılmış olacak.

Tamamen otonom çalışması beklenen sistemde ürünler otomatik kanallar yardımıyla hazırlanıp paketlenecek ve insansız hava araçlarına yani drone’lara yüklecek. Drone’lar da zeplinden aldığı ürünleri aşağıdaki sahiplerine ulaştıracak.

Acil Durumlarda Mobil Depo olarak da Kullanılabilir

Henüz sadece patenti alınmış olan sistem yaygın kullanıma geçmekten çok uzak. İlerleyen yıllarda yapılacak araştırma geliştirme çalışmalarıyla birlikte ise bu sistemin hayata geçmesine mümkün gözüyle bakıyor. Drone ile teslimatın önündeki mesafe sorunun ortadan kaldıracak sistem ayrıca geliştirilerek acil durumlarda da kullanılabilir.

Acil durumlarda mobil depo olarak görev yapabilecek olan zeplinler üzerlerindeki drone’lar sayesinde çok hızlı bir şekilde yardım malzemesini istenilen yere ulaştırabilecek.

Türkiye’de Büyük Playstation 4 Kampanyası