Amazon Robotics, tamamen özerk bir depo robotu olan Proteus’u duyurdu

amaz1

Amazon, tamamen otonom bir depo robotu piyasaya sürerek robotik alanındaki başarılarını devam ettiriyor. Şirket, Amazon Robotics’in kuruluşundan bu yana on yıldır iş yerlerinde robotik geliştirmenin ön saflarında yer alıyor. 

Amazon Robotics, robot teknolojisine yeni bakış açıları sunan Proteus ve Cardinal adlı iki yeni robotu duyurdu. Proteus otonom bir zemin sistemi, Cardinal ise robotik bir kol. Her iki robot da Amazon’un on yılda gelişen raf ve hücre sistemine entegre ediliyor. 

amaz3

Proteus, gelişmiş güvenlik, algılama ve navigasyon teknolojisini kullanarak tesis içinde otonom olarak hareket edebilir. Amazon, işini yapmak için otomatik olarak yönlendirilmek üzere tasarlandığını söylüyor. Kısıtlı alanlarla sınırlı olması gerekmez ve geniş uygulamaları vardır. Amazon, Proteus’un çalışanlara GoCart’ların tesislerinde kaldırılması ve taşınması gibi çeşitli şekillerde yardımcı olabileceğini söylüyor.

Amazon Robotics

Amazon, on yıl önce Kiva Systems’ı satın aldığından beri birkaç önemli satın alma gerçekleştirdi. Amazon Robotics, şu ana kadar tesislerinde 520 binden fazla robotik tahrik ünitesi devreye aldı. Şirket, yüksek düzeyde otomatikleştirilmiş sistemleri sayesinde ürünlerin teslimat sürelerini iyileştirmeye devam ediyor. Proteus ve Cardinal’in katılımı, Amazon’un yıldırım hızında teslimatlara doğru ilerlemesini daha da hızlandıracak. Yeni sistemlerin geliştirilmesi, Amazon’un 2019’da Canvas’ı satın almasıyla bağlantılı olamaz. Donanım, Canvas’ın önceki otonom çözümlerine uygun olarak, sahadaki çalışanlarla doğrudan etkileşim kurmak üzere tasarlanmıştır.

Yeni sistemin, minimum güçlendirme ile Amazon’un mevcut Kiva sistemlerine tam olarak uyması da etkileyici. Amazon, Proteus’un başlangıçta giden GoCart işleme alanlarında konuşlandırılacağını söylüyor.

Sonuç olarak, Amazon, daha fazla verimlilik için ağ genelinde GoCart işlemeyi otomatikleştirmeyi umuyor. Bu otonom robotik sistemlerin Amazon tarafından geliştirilmesi, ona pazarda üstün bir avantaj sağlıyor. Robotiğe yaptığı büyük yatırım, şirketi muazzam bir şekilde dönüştürdü.

Galaxy Z Flip 4 Bespoke Edition için yeni bilgiler geldi