Walmart Alphabot robotu marketlerde çalışmaya başladı

walmart alphabot

Süpermarker devi Wallmart bir süredir otonom sipariş robotları üzerinde çalışıyordu. Şirketin ilk robot prototipi Walmart Alphabot şimdi bir mağazada hizmet vermeye başladı.

Online siparişleri hazırlayıp bir kutuya bırakan mağza çalışanlarının ardından bu kutulardan ilgili siparişleri alan Alphabot ardından da müşterinin evine kadar siparişi teslim edecek.

Walmart Alphabot evlere otonom sipariş ulaştıracak

Robot, soğuk zincirin bozulmadan ürünlerin müşteriye teslim edilmesini de sağlayacak soğutma kapasitesine sahip.

Robot, marketin yakın çevresinde yaşayan evlere sipariş ulaştıracak şekilde tasarlanmış bulunuyor. Otoyollarda henüz sürücüsüz otonom araçların dolaşması için yasalar müsait olamdığından robot kaldırımlardan ve site içi yollardan hareket ediyor.

Walmart yöneticileri Alphabot projesinin henüz çok erken aşamada olduğunu ve yakın gelecekte Walmart’ın satış stratejilerini robotlarla işbirliği üzerine kuracağını da hatırlatıyor.

Öte yandan robotların insanların işlerini almasına yönelik endişeler artarken, devletler de işyerlerinde robot çalıştırılmasına yönelik kısıtlayıcı önlemler üzerinde çalışıyorlar.

Walmart veya Amazon gibi dev şirketler yakın gelecekte bütün mağazalarını robotlarla doldurmayı planlasa da hayata geçecek yasalar buna şimdilik izin vermeyebilir.

Wikipedia ne zaman açılacak? İşte cevabı!

Robotlar nedeniyle işlerini kaybedecek insanların sosyal bir yaraya dönüşmesi riski herkesi endişelendiriyor. Bu sorunun önüne geçmek için tamamen robotlarla dolu bir dünyaya geçişimiz on yıllara yayılarak yumuşatılacak gibi görünüyor.

Silion Vadisi’nde başka şirketler de otonom sipariş robotları üzerinde çalışıyorlar. Özellikle otonom sürüş teknolojilerinin yasal olarak kullanıma başlamasıya sipariş teslimat sektöründe de önemli değişimler yaşanması bekleniyor.

walmart alphabot