Amazon yeni bir AI sohbet robotu üzerinde çalışıyor

Amazon yeni bir AI sohbet robotu üzerinde çalışıyor

Amazon yeni bir AI sohbet robotu için kolları sıvadı. İşte tüm detaylar.

Business Insider’ın şirket içi bir belgeye ve projeye aşina olan isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Amazon’un kod adı “Metis” olan yeni bir sohbet robotu üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Bu robot, Amazon’un daha önce piyasaya sürdüğü Titan yerine yeni bir yapay zeka modeli olan Olympus tarafından desteklenecek. Amazon’un Metis ile, erişimle artırılmış nesil (RAG) olarak bilinen bir yaklaşımı kullanmayı hedeflediği bildiriliyor. Şirketin tanımladığı gibi, RAG sektörde çığır açacak.

Temel olarak RAG, sistemlerin API’ler ve belge depoları gibi kaynaklardan önceden yüklenmiş bilgilerin dışındaki verileri almasına olanak tanıyacak. Bu veriler, bir modeli yeniden eğitmeye gerek kalmadan ayrı olarak güncellenebilir ve güncel bilgilere erişmesine olanak tanıyarak daha fazlasını sağlayabilir.

Amazon yeni bir AI sohbet robotu üzerinde çalışıyor

Şirketin CEO’su Andy Jassy ve AGI ekibinin baş bilim insanı ve kıdemli başkan yardımcısı Rohit Prasad, doğrudan Metis’in geliştirilmesi üzerinde çalışıyorlar. Ekibin ayrıca birçok deneyimli Alexa AI çalışanını da içerdiği bildiriliyor ve Metis üzerindeki çalışmalarının, kullandıkları teknolojiden ödünç aldığı görülüyor. Amazon, Metis’i geçici olarak Eylül ayında, yani şirketin genellikle ürün lansmanı etkinliğine denk gelecek şekilde piyasaya sürmeyi planlıyor. Ancak kaynaklardan biri şunu belirtti: “Teknik olarak işe yarayacak gibi, ancak sorun şu ki, OpenAI yüzünden çok geç.”

Samsung’un bir sonraki Unpacked etkinliği 10 Temmuz’da yapılacak