Amazon AI sohbet robotu tüm ABD müşterileri için yayında

Amazon AI sohbet robotu tüm ABD müşterileri için yayında

Yeni bir chatbot daha eklendi. Amazon’un AI sohbet robotu Rufus, beta sürümünde de olsa artık tüm ABD müşterileri için yayında. İşte tüm detaylar.

Bu, Şubat ayında başlayan bir test aşamasının ardından chatbox uygulaması kullanıma sunuldu. Rufus şu anda Amazon’un web sürümüne değil uygulamaya bağlı görünüyor. Peki ne işe yarıyor? Bir Amazon sohbet robotu olduğundan alışverişe yardımcı oluyor. Önerilen ürünlerin listesini isteyebilir ve belirli ürünlerin ne işe yaradığını ve bunun gibi şeyleri sorabilirsiniz. Önerilen ürünlerden bazılarını web sürümüyle çapraz referansladığınızda Rufus’un tanıtılan ürünleri en azından şimdilik otomatik olarak listelemediğini belirtelim, yani uygulamanın henüz hala gelişmesi gerekiyor denebilir.

Amazon AI sohbet robotu tüm ABD müşterileri için yayında

Ürünler hakkında spesifik sorular da sorabilirsiniz ancak yanıtlar doğrudan açıklamalardan alınmış gibi görünüyor. Sıradan bir Amazon müşterisinin bileceği gibi, bu açıklamalardan bazıları doğru, diğerleri değil. Chatbot kişisel hesabınıza bağlı olduğundan yaklaşan teslimatlar ve benzeri konulardaki soruları yanıtlayabilir. Şirket, botun ürün kataloğunun yanı sıra müşteri incelemeleri, topluluk soru-cevapları ve web genelinde bulunan kamuya açık bilgiler konusunda eğitildiğini söylüyor. Ancak kamuya açık bilgileri hangi web sitelerinden ve hangi amaçla çektiğini açıklamadı. Bunların perakendeye bitişik web siteleri olduğu bile doğrulanmadı. Artık AI geliştikçe daha fazla chatbox görmeye de devam edeceğiz denebilir. Amazon da asla geri kalmadı tabi ki.

Galaxy AI ile Yeni Dönem Başlıyor: Samsung’un Yenilikleri Neler?