Amazon, MGM’yi 8,75 milyar dolara satın alıyor

Amazon, MGM'yi 8,75 milyar dolara satın alıyor

Amazon, MGM’nin (Metro Goldwyn Mayer) neredeyse bir yüzyıl öncesine ait birikmiş içerik birikimlerinin tamamını satın alıyor. MGM’nin 4.000’den fazla filme ve 17.000 saat televizyon şovuna sahip olduğu ve bununla birlikte Amazon’un mevcut isteğe bağlı video tekliflerini iyileştirmeyi umduğu belirtildi.

Amazon, Prime videoya özel orijinal şovlar ve filmler oluşturmak için kendi Amazon Stüdyolarına büyük yatırım yaptı. Bu satın alma, platformu Disney + ve Netflix ile daha büyük ölçekte rekabet edecek şekilde konumlandıracak. Amazon, MGM’nin kataloğunun AmazonStudios’u iyi bir şekilde tamamlayacağına inanıyor.  Mike Hopkins, Prime Video ve Amazon Studios Kıdemli Başkan Yardımcısı konuyla ilgili “Bu anlaşmanın arkasındaki gerçek finansal değer, MGM’nin yetenekli ekibiyle birlikte yeniden tasarlamayı ve geliştirmeyi planladığımız derin katalogdaki IP hazinesi. Çok heyecan verici ve yüksek kaliteli hikaye anlatımı için pek çok fırsat sunuyor. ” şeklinde konuştu.

Amazon, MGM'yi 8,75 milyar dolara satın alıyor

MGM’nin filmleri ve şovları toplu olarak 180’den fazla Akademi Ödülü ve 100 Emmy kazandı. Anlaşmaya dahil olan filmler arasında James Bond serisi, Legally Blonde, Poltergeist, Robocop, Rocky, Kuzuların Sessizliği, Tomb Raider ve Creed yer alıyor. TV şovları arasında Fargo, The Handmaid’s Tale ve Vikings yer alıyor. Bu duyuru, ABD anti-tröst düzenleyicileri tarafından gerçekleştirilen ve düzenli olarak tamamlanması yıllar alabilen tüm satın alma sürecinin yalnızca başlangıcı. Amazon şu anda Prime Video’yu normal Prime üyelerine sunuyor, ancak bu satın alma Prime Video için yeni bir fiyatlandırma yapısının habercisi olabilir.

PS Plus Haziran oyunları açıklandı