Amazon’dan Akıllara Durgunluk Veren Garip Karar!

amazon kullanici bilgileri

Amazon, “Prime” üyeliğini her zamankinden de cazip hale getirdi. Lakin Prime üyeliğini, tarihinin en verimli biçimine dönüştürürken, dünyanın pek çok yerinden abonelerini küstürmeyi başardı.

Amazon Prime üyeliği artık çok daha önemli; lakin baştan sona yanlış sebeplerle… Zira Amazon, en çok satan oyunlarının “Prime” üyeleri dışındaki satışını engelleme kararı aldı. Bu oyunlar arasında; Far Cry Primal, Fifa 16, Rainbow Six: Siege ve Battlefield Hardline gibi gezegenimizin en çok satan oyunları yer alıyor.

Ünlü firma, eylemini haklı çıkarmak için enteresan bir reklam kampanyası düzenlemekten de geri kalmadı. Bu kampanyaya göre, Amazon üyeleri, 30 gün boyunca Prime ayrıcalıklarından faydalanabilecek. Eğer bu süre uzarsa, mutlaka, abonelik ücreti karşılığında “Prime” versiyonuna geçmek zorunda kalınacak.

amazon

Daha kolay anlaşılacak bir dil kullanalım: Prime üyesi olmayan hiç kimse, dünyanın en büyük internet temelli satış sitesinden, milyonlara hitap eden Grand Theft Auto 5, Far Cry Primal, Fifa 16, Rainbow Six: Siege ve Battlefield Hardline’ı satın alamayacak. Üyeliğe özendirmek harika bir şey olabilir ama üyeliğe zorlamanın doğru bir şey olduğundan emin değiliz. Steaam gibi bir rakip mevcut iken, planın ne kadar iyi olduğunu zaman gösterecek.

Maalesef gün itibariyle sadece Prime (İngilizce anlamı Üstün) abonelerine satış yapılabilecek oyunlar arasına, üç beğenilen yapım girdi: Uncharted 4: A Thief’s End, Doom, Overwatch ve Homefront: The Revolution…

Steam gibi platformların, Amazon’un bu hamlesinden ciddi kar edebileceğini söylemek mümkün.