Türkiye’nin mutluluk düzeyi belli oldu: Tahmin edilenden daha mutsuzuz

Türkiye en mutsuz ülkeler

Her yıl düzenli olarak yayınlanan Türkiye’nin mutluluk düzeyi belli oldu. Elbette bu tür raporlar sadece Türkiye için hazırlanmıyor. Tüm dünya ülkelerinin mutluluk düzeyleri karşılaştırılıyor.

2020 dünya mutluluk raporu birçok kişi tarafından merak ediliyordu. Özellikle pandemi nedeniyle mutluluk düzeylerinin son derece düşük olması bekleniyordu. Fakat ilginç bir şekilde rapor beklenenden daha iyi geldi. Fakat bu küresel çapta gerçekleşen bir olay. İş Türkiye’ye geldiğinde ne yazık ki pek mutlu olmadığımız ortaya çıktı.

Pandemi süreci nedeniyle birçok işyeri kapandı. İnsanlar zor durumda kaldı. Bu süreç ciddi bir psikolojik yorgunluğa neden oldu. Ayrıca maske ve sosyal mesafe gibi kurallar tüm konserlerin ve eğlencelerin iptal olmasına neden oldu. Peki dünya ülkeleri mutluluk konusunda hak ettikleri yerde mi?

Türkiye’nin mutluluk düzeyi oldukça düşük çıktı

Yapılan bu araştırma ve rapor sonuçlarına göre dünyanın en mutlu ülkesi Finlandiya oldu. 10 üzerinden 7,89 puan almayı başaran ülkeyi İzlanda takip etti. Hemen ardından Danimarka, İsviçre, Hollanda ve İsveç gibi ülkeler en mutlu insanlara sahip oldu.

Türkiye'nin mutluluk düzeyi

Almanya ise geçen yıl ile kıyaslandığında 7,31 puana ulaşarak 10 sıra birden ileriye atladı. Bunun son derece memnuniyet verici olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Türkiye sıralamada oldukça kötü bir yerde. Küresel sıralama içerisinde 78. olan Türkiye’de insanlar fazlasıyla mutsuz.

Kısıtlamalar Türkiye’de yaşayanların psikolojisini nasıl etkiledi? Araştırma sonuçları çok fena çıktı

Ülkenin mutluluk düzeyi 4,86 puan olarak ölçüldü. Bu aynı zamanda 10 sıra birden geriye düşülmesi anlamına geliyor. Mutluluk düzeyi araştırmasında sosyal güvenlik, ekonomik büyüklük, özgürlük ve yolsuzluk gibi parametreler değerlendiriliyor. Umuyoruz ki Türkiye bu sıralamada hızlı bir şekilde yukarılara tırmanır.