2023 Toyota Prius tanıtıldı

Toyota elektrikli otomobil

2023 Toyota Prius tanıtıldı. Yakıt tasarrufu ile dikkat çeken yeni Prius, öncülünü göre daha spor ve daha modern bir tasarıma sahip.

Toyota, merakla beklenen yeni Prius modelini 2022 Los Angeles Auto Show arifesinde düzenlenen özel bir etkinlikte tanıtıldı. Toyota, 2023 Prius’un yakıt kullanımı konusunda bugüne kadarki en tasarruflu Prius modeli olduğunu söylüyor. 2023 Toyota Prius’un ekonomi puanı 57 MPG.

LE, XLE ve Limited olmak üzere üç farklı seçenekle gelecek olan 2023 Toyota Prius, daha alçak bir çekim merkezi ve daha alçak bir sürüş pozisyonuyla tasarlandı. Aracın tavanı 2022 modelinden yaklaşık 5 santim daha alçak. Toyota, bu yeni Prius’ta daha spor, daha modern bir tasarım tercih etmiş. XLE ve Limited versiyonlarındaki daha büyük tekerlekler de bu tercihin bir yansıması.

toyota prius 2023

Elbette 2023 Toyota Prius sadece yakıt tasarrufu konusunda değil performans konusunda da geliştirmelerle geliyor. Araç, Toyota’nın 5. nesil hibrit motorunu ve yeni lityum-iyon bataryasını kullanıyor. Bu yeni bataryanın eski nikel metal batarya teknolojisine kıyasla yüzde 15 daha yüksek enerji sunduğu söyleniyor. Toyota, lityum-iyon bataryaya geçerek, performanstan taviz vermeden araca daha küçük bir batarya yerleştirmeyi başarmış.

2023 Toyota Prius elektrikli değil hibrit bir otomobil. Bu yüzden aracın yakıtlı motorunu da unutmamak gerekiyor. Bataryayı küçülterek açılan boşluk işte bu motora ayrılmış. Çünkü yeni Prius, 2022 modelinden daha büyük, 2 litrelik bir motora sahip.

Toyota, 2023 Prius’un 194 beygirgücünde olduğunu ve 0’dan 100’e 7.2 saniyede çıktığını söylüyor. Elbette bunun bağımsız uzmanlar tarafından test edilmesi gerekecek. 2023 Prius’un her üç versiyonu da Eco, Power ve Sport olmak üzere üç farklı moda sahip. Eco adından da anlaşılacağı üzere yakıt tasarrufunu ön plana çıkarıyor. Power ve Sport modları ise daha çok performans odaklı modlar.

Realme 10 Pro ve 10 Pro+ resmen tanıtıldı