Amazon Clubhouse rakibi özelliği ile dikkat çekecek

Amazon Clubhouse rakibi özelliği ile dikkat çekecek

Amazon müzik de dahil olmak üzere herkesin kendi DJ’lik yapmasına izin verecek gibi görünen bir canlı ses uygulaması üzerinde çalışıyor. İşte detaylar.

Uygulamanın şu anda lansman zaman çizelgesi net olmasa da, ilk başta ABD pazarına odaklanacağı bildiriliyor. The Verge’e göre, içerik oluşturucular geniş Amazon Müzik kitaplığından şarkılar çalabilecekler. Müziğin yanı sıra, programlama pop kültürü, spor ve komediyi de içerecek gibi görünüyor. Amazon’un şovlara ev sahipliği yapmak için ünlüleri ve içerik oluşturucuları platformuna çekmeye çalıştığı söyleniyor. Gösterileri ada, konuya veya müziğe göre arayabileceksiniz. Görünüşe göre Amazon, trend olan konular ve belirli içerik oluşturucular da dahil olmak üzere canlı içeriği öne çıkaracak.

Amazon Clubhouse rakibi özelliği ile dikkat çekecek

Özelliğin tanıtıldığı sunum, uygulamaya ek olarak, içerik oluşturucuların Amazon Müzik, Twitch, Audible ve Alexa özellikli cihazlarda gösteriler yayınlayabileceklerini ortaya koydu. Rapor, dinleyicilerin AmazonMüzik abonesi olması gerekip gerekmediğinden bahsetmiyor, ancak şovların sunulacağı platformların genişliği göz önüne alındığında, bu pek olası görünmüyor.

Amazon’un böyle bir uygulama üzerinde çalıştığını ilk kez duymuyoruz. Twitter, Facebook, Spotify ve Discord, Clubhouse’un popülaritesinin patlamasından sonra geçen yıl canlı ses alanına katıldı. Bu uygulamalar, şarkılardan ziyade canlı sohbetlere odaklanma eğiliminde. Ses odaları özelliği tüm platformlar için önemli bir özellik halini aldı diyebiliriz. Bu nedenle Amazon da kendi özelliğine eklemler yapıyor.

Zoom otomatik altyazı özelliği tüm ücretsiz kullanıcılara sunuluyor