Instagram yeni özelliğini duyurdu

Instagram CEO'su Adam Mosseri Özür diledi

Instagram yeni özelliği ile gündeme oturdu. İşte tüm detaylar.

Instagram, bir dizi etkileşimli çıkartma da dahil olmak üzere Stories’e gelecek bazı yeni özellikleri duyurdu. Müzik belki de en ilgi çekici olanı denebilir. Müziğinizi Ekleyin etiketi, kullanıcıların en sevdikleri şarkıları paylaşmalarına olanak tanıyacak ve takipçilerin de buna en olarak kendi ilgili parçalarını paylaşarak eğlenceye katılmalarını sağlayacak. Elbette şarkının çalışması için halihazırda Instagram’ın müzik kütüphanesinde olması gerekiyor. Bu amaçla Instagram, Dua Lipa’nın yeni albümü Radical Optimism’in tanıtımını yapmak için şarkıcıyla ortaklık kurdu. Albümdeki şarkıların çoğu bu şekilde kullanıma açık ve sanatçının kendisi de Müziğinizi Ekleyin çıkartmaları içeren Hikayeler yayınlıyor.

Instagram yeni özelliğini duyurdu

Bugün eklenen bir başka çıkartmanın adı da Reveal. Bu çıkartmayı seçerseniz, paylaşılan hikaye gönderisinin görselleri bulanıklaştırılacak ve takipçilerin içeriği görebilmesinin tek yolu, onu paylaşan kişiye DM göndermek olacak. Doğrudan mesajlar Platformun devam eden büyümesinin arkasında önemli bir faktör haline geldi; site başkanı Adam Mosseri, gençlerin aslında platformun diğer yerlerinden çok DM’lerde daha fazla zaman harcadığını belirtti.

Ayrıca Business Insider’ın raporuna göre, son birkaç yılda katılım artışının “neredeyse tamamının” DM’lerden ve Hikayelerden geldiğini söylüyor. Yani evet, bu kesinlikle etkileşimlerini artırmak isteyen bilgili içerik oluşturucular tarafından bir hack olarak kullanılacak. Instagram ayrıca Çerçeveler adlı bir çıkartmayı da tanıttı.

Google Chrome’a Yapay Zeka Entegrasyonu: Gemini Desteği