Amazon büyük ceza aldı: Avrupa Birliği’nden ağır tokat

Amazon, aşılı çalışanları için maske şartını kaldırdı

Amazon büyük ceza ile karşı karşıya kaldı. Şirketin bu kadar sert bir darbe alması açıkçası pek beklenmiyordu. Hadi gelin hem bu cezaya hem de konuyla ilgili diğer ayrıntılara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyük şirketleri içerisinde yer alan Amazon büyük ceza yemekten kurtulamadı. Konuyla ilgili İtalyan Rekabet ve Piyasa Otoritesi, şirketi sarsacak ölçüde bir rakam belirledi. Açıkçası kimse Amazon markasının bu kadar yüksek miktarda ceza almasını beklemiyordu.

Gelen son ayrıntılara göre italya bu şirkete 1,3 milyar euro ceza verdi. Şu anki mevcut kur ile hesaplandığında 20 milyar TL civarında olduğunu söyleyebiliriz. Bu cezanın nedeni ise lojistik ile ilgili. Amazon 3. taraf satıcıların Amazon lojistik servisini kullanmasını şart koşuyordu. Bu durum rakiplere büyük oranda zarar veriyordu.

Amazon büyük ceza almaktan kurtulamadı

Yaşanan bu gelişmeler ile birlikte Amazon cezadan kurtulamadı. E-ticaret devi sadakat programına erişimi engelliyordu. Amazon prime üzerinden verilen bu program ile satış yapmak çok daha kolay hale geliyor. Fakat Amazon, bu programdan 3. taraf platformları uzak tuttu.

Amazon büyük ceza

Buna benzer davaların genellikle aynı sebepten dolayı ortaya çıktığını görüyoruz. Mesela Apple ile ilgili yaşanan davalarda şirketin App Store platformunda kendi uygulamalarına öncelik tanıdığı söyleniyordu. Bu durum Apple markasının büyük ceza almasına neden oldu. Benzer durum Amazon ile ilgili de yaşanıyor.

Amazon bulut teknolojisinde çok hırslı: Yeni Amazon web servisi

Amazon büyük ceza yemeye alışık. Her ne kadar Amazon markasının haksız olacağı tahmin edilmiş olsa bile yine de kimse bu kadar yüksek miktarda verileceğini düşünmüyordu. Muhtemelen Amazon için de büyük bir sürpriz oldu. Şirket konuyu temiz mahkemesine taşıyacağını açıkladı. Peki siz yaşanan bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?