Amazon bulut teknolojisinde çok hırslı: Yeni Amazon web servisi

Amazon, aşılı çalışanları için maske şartını kaldırdı

Amazon bulut teknolojisinde hırslı bir tavır sergilemeye devam ediyor. Şirketin özellikle son dönemlerde bu alanda büyük yatırımları var. Hadi gelin merak edilen ayrıntılara birlikte bakalım.

Amazon bulut teknolojisinde ön plana çıkmak istiyor. Amazon tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen re:Invent etkinliği kapsamında yeni dönem planları tanıtıldı. Amazon web services bu yeni yılda birçok farklı özellik sunacak. Bu özelliklerden en çok ön plana çıkanı ise sunucusuz bir şekilde kullanılabilecek olması.

Amazon Web Services CEO’su Adam Selipsky tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa artık sunucusuz ve isteğe bağlı olarak bu hizmetin verileceği ifade ediliyor. Böylece ana bilgisayarlara gerek kalmayacak. En azından şirketin böyle bir hedefi olduğunu söyleyebiliriz.

Amazon bulut teknolojisinde rahat taşınabilir ortam sunmak istiyor

AWS Mainframe Modernization isimli yeni platform müşterilerin bulut sunuculardan çok daha güçlü bir şekilde yararlanmasını sağlayacak. Ana bilgisayarlardan çabuk bir biçimde kurtulma amacı olduğunu söyleyebiliriz.

Amazon bulut teknolojisinde

Ana bilgisayar uygulamalarını buluta taşıyarak modernleştirmek ve çalıştırmak büyük hız sağlayacak. Zaten uzun bir süredir Amazon böyle bir amaca sahip. Şirket tüm uygulamaları ve yazılımları buluta taşımaya çalışıyor. Böylece her yere taşınabilen sistemler ortaya çıkıyor. Amazon bulut teknolojisinde bu aşamaya gelmek üzere.

Siber saldırılar Amazon’u vurdu: Bilgisayar korsanları her yerde

Şirket ilk etapta müşterilerin böyle bir taşıma işlemine hazır olup olmadığını görmek istiyor. İlk denemelerden sonra taşıma işlemi tamamlanacak. Peki siz Amazon tarafından hedeflenen büyük bulut projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu projeye gerçekten de iş dünyası tam olarak uyarlanabilir mi? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.