Amazon Android için önemli bir karar verdi

Amazon Prime uygulaması zam alıyor

Amazon’un Kindle uygulamasını Android’de kullanıyorsanız, yazılımın artık e-kitap satın alma ve kiralama veya şirketin Kindle Unlimited hizmetine abone olma seçeneği sunmadığını fark etmiş olabilirsiniz.

Amazon Android için önemli bir karar verdi. Amazon, değişikliği geçen ay duyurdu ve daha yakın bir zamanda müşterilere e-posta yoluyla yeni düzenlemesi hakkında bilgi vermeye başladı.

Neler olup bittiğini merak ediyorsanız, değişiklik Amazon’u Google’ın 1 Haziran’da uygulamaya başlayacağı bir politikaya uygun hale getiriyor. Önümüzdeki aydan itibaren şirket, tüm geliştiricilerin Play Store faturalandırma sistemi aracılığıyla “dijital mal ve hizmetler” içeren ödemeleri işlemesini isteyecek.

Amazon Android

Daha önce Amazon, Google’ın uygulama içi ödemeleri tahsil etmek için üçüncü taraf alternatiflerini kullanmasına izin verilen bir avuç geliştirici arasındaydı. Amazon, Android’de sattığı her e-kitap için Google’a komisyon vermek yerine, satın alma işlemlerini tamamen kaldırmaya karar verdi. Aynı şeyi Müzik uygulamasında da yapıyor. Bu arada Audible’da uygulama üzerinden kredi satın almaya devam edebilirsiniz, ancak yazılımın 3.23 sürümünden itibaren kredi veya banka kartınızla doğrudan sesli kitap satın almanız mümkün değil. ABD’de Amazon, iOS’ta da Kindle uygulama içi satın alma hizmeti sunmuyor.

Amazon Android

Amazon Android için önemli bir karar verdi

Android’de satışları durduran tek şirketin Amazon olmadığını belirtmekte fayda var. Örneğin Nisan ayında Barnes and Noble, Nook uygulamasının Android sürümünden doğrudan satın alınmasını kaldırdı. Bazı şirketler konuyla ilgili olarak Google’a yasal olarak meydan okudu ve Tinder‘ın ana şirketi Match Group, Mayıs ayında arama devine karşı dava açtı.

Amazon Android

Doğrudan satın almanın gelecekte bir noktada Amazon’un Android Kindle, Audible ve Music uygulamalarına geri dönme olasılığı var. Mart ayında Google, üçüncü taraf faturalandırma sistemlerini test etmek için Spotify ile ortaklık kurdu. Ancak, bu pilot uygulamanın ne kadar sürede diğer şirketleri de kapsayacak şekilde genişleyebileceği belirsiz.

TikTok kullanıcı deneyimini değiştiriyor