Katlanabilir akıllı telefon gönderileri 2022’nin ilk çeyreğinde yüzde 571 arttı

katlanabilir iPhone

Son raporlara göre katlanabilir telefon sevkiyatları bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 571 arttı. Başlıca katlanabilir cihaz OEM’leri Ocak-Mart çeyreğinde 2.22 milyon adet sattı. 

Bu aynı zamanda katlanabilir akıllı telefon için üçüncü en iyi çeyrekti, ancak sevkiyatlar 2021’in 4. çeyreğinde satılan rekor 4,2 milyon adetten çeyreğe göre hala yüzde 47 düştü. Güney Koreli marka Samsung, katlanabilir akıllı telefon pazarına hakim olmaya devam etti. Ancak, pazar payı 4,21’den yüzde 74’e düştü. Bu arada, Huawei’nin pazar payı yüzde 20’ye yükseldi ve başka hiçbir marka 2022’nin ikinci çeyreğinde yüzde 2’den fazla paya sahip değildi. 

Katlanabilir akıllı telefon

Katlanabilir akıllı telefon çeşitlerine bakıldığında ise kapaklı telefonlar yüzde 70 pay ile pazara hakim oldu. Samsung’un Galaxy Z Flip 3 modeli en popüler seçimdi ve tek başına gönderilen tüm katlanabilir telefonların yüzde 51’ini oluşturuyordu. Galaxy Z Fold 3, art arda üçüncü çeyrekte ikinci popüler katlanabilir telefon oldu. Huawei’nin artan pazar payı, yine kapaklı bir telefon olan Huawei Pocket P50’ye de bağlanıyor. Yukarıdaki üç model yüzde 91’lik bir paya sahipti. 

DSCC raporu, katlanabilir telefon pazarının 2022’de güçlü bir büyüme göstermesinin beklendiğini belirtiyor. Katlanabilir akıllı telefon sevkiyatlarında yüzde 107 artışla 16 milyon adede ulaşması bekleniyor. Beklentilerin çoğu Samsung’un yaklaşmakta olan Galaxy Z Flip 4 ve Z Fold 4’ünde olacak. 

Apple, Covid nedeniyle iPad üretimini Çin’den Vietnam’a taşıyor