Apple Music, Amazon Echo’ya geliyor

amazon

Apple’ın müzik servisi Apple Music sonunda Amazon’un akıllı hoparlör serisi Echo için de yayınlandı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Apple’ın girip de başarısız olduğu pazar sayısı oldukça kısıtlıdır. Nitekim akıllı hoparlör pazarı da bunlardan biri. Cupertino merkezli şirket, Amazon ve Google’ın tekelinde olan pazara sonradan dahil olmuştu. Genel beklenti akıllı saat sektöründe olduğu gibi, Apple’ın kısa süre içerisinde önemli bir kitleye erişeceği yönündeydi.

Fakat Apple, Amazon ve Google’ın 100 – 150 dolara sattığı akıllı hoparlörlere benzer HomePod için 350 dolar isteyince işler değişti. HomePod adeta Apple’ın elinde patladı. Akıllı hoparlör tarafında müşteri kitlesini genişletemeyeceğini anlayan Apple, kendi servislerini diğer akıllı hoparlör kullanıcılarına sunmaya karar verdi.

Apple Music, Amazon cihazlarına geliyor

Nitekim bu servislerin başında da Apple Music geliyor. Geçtiğimiz gün itibariyle Apple Music, Amazon’un Echo akıllı hoparlörlerinde de kullanıma sunuldu. Bunun için yapmanız gereken tek şey akıllı telefonunuzdaki arayüz üzerinden Apple Music’i indirmek olacak. Apple’ın müzik servisinin Amazon hoparlörlerindeki işleyişi diğer müzik servisleriyle aynı olacak.

Bu arada dip not olarak ufak bir hatırlatmada bulunalım. Global pazardaki dijital müzik servisleri arasında Apple hala 2 numarada yer alıyor. Bir numara sizlerin de tahmin edebileceği üzere Spotify’a ait.

Apple’ın Spotify’ı geride bıraktığı tek yer ABD. Amerika dışındaki pazarlarda ise Spotify’ın Apple’a karşı önemli bir üstünlüğü bulunuyor.

iPhone batarya değişim programı 31 Aralık’ta sona eriyor